Efter förstörelsen av Ödsmåls gräsplan: ”Kommer få klarhet i vilka som orsakat det”

Dagen efter division 3-kvalet mot Kinna så upptäcktes att fordon kört på Ödsmåls träningsplan. Över hela planen var det hjulspår och efter att klubben gått ut med detta så har det kommit in tips om vem eller vilka som kan vara inblandade. – Jag är övertygad om att de som orsakat detta kommer att hittas, säger Jonas Back, ungdomsansvarig i klubben.

Ödsmåls träningsplan totalförstördes i helgen och lagen i föreningen kan tvingas träna på grus.

Kan du berätta hur det hela upptäcktes?
– Föreningen blev varse om detta under söndag förmiddag utav en förälder i föreningen som noterat skadorna på planen. Vi inspekterade och dokumenterade skadorna under eftermiddagen och beslutade att ta diskussionen med kommunen om hur man skulle gå vidare med anmälan och åtgärd. Kommunen har under måndag och tisdag varit och besiktigat och påbörjat arbetet med att återställa planen. Parallellt med detta drivs också ärendet vidare tillsammans med kommunen rörande en polisanmälan. Vi har fått in många tips på flera händelser under lördag kväll och det finns många vittnen till händelsen så visst kommer vi få klarhet i vilka som orsakat detta. Detta är ju nu ett polisärende så alla tips vi får lämnar vi vidare till polisen.

Vet ni vilka det är?
– Jag vll inte kommentera detta då det är en pågående polisutredning men jag kan säga att det är flera fordon, både med två och fyra hjul. Är dock helt övertygad om att de som orsakat detta kommer att hittas.

Vem gör sånt här och hur kan det förebyggas?
– Jag tror inte att det har något med oss som förening att göra utan det är ett galet tilltag av någon som inte förstår konsekvenserna av sitt tilltag. Att förhindra att någon förstör en gräsplan eller byggnader på anläggningar är ju väldigt svårt och vi vill ju inte låsa och bomma igen vår anläggning. Vi har många barn och ungdomar som kör spontanfotboll på sin fritid och det är viktigt. Speciellt i Ödsmål där vi inte har några sådana ytor alls för våra barn och ungdomar.

Hur påverkar detta klubben?
– För föreningen är det viktigaste att vår träningsplan blir i brukbart skick igen innan våren och försommaren annars kommer vi få stora problem med träningar för våra lag. Då blir det på grusplan eller att hyra in oss på planer i regionen. Att hyra in sig på naturgräs/konstgräs-planer under vår/sommar nästa säsong kommer ju tyvärr sätta spår ekonomiskt och vi är ju extremt beroende av vår B-plan då vi idag inte har tillgång till en konstgräsplan på ÖIP. Hur blir det att locka till sig division 3-spelare om vi kör vårens träningar på grus?

Har ni planer på en konstgräsplan i föreningen?
– Vi funderar mycket på det och vi kommer starta upp en projektgrupp så snart som kvalet är över. Behovet är akut. Det är nästan omöjligt att driva en verksamhet vidare utan tillgång till en konstgräsplan om man ser på träningsmöjligheterna för både ungdoms- och seniorverksamheten. En verksamhet som idag är extremt väderkänslig. Ska inte sticka under stolen med att vi idag tappar unga spelare till andra föreningar på grund av dåliga träningsmöjligheter. Det är riktigt tråkigt.

Påverkar det killarna i A-laget inför matchen mot Lärje/Angered?
– Vad gäller uppladdningen för kvalmatcherna så tränar laget på SIF-gården, och matchen på lördag går även den på konstgräs, avslutar Back.

NyheterSTO.com har skickat upp en drönare där ni kan se hela förstörelsen: ”Video på Ödsmåls sönderkörda fotbollsplan”

Detta inlägg sponsrades av Orusts Sparbank.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s