Fotbollsbloggen listar: Bästa målvakterna i STO-området 2017

Det är dags att lista bästa spelarna i STO-området 2017 och vi börjar med den sista utposten. Ett bra målvaktsspel är en trygghet för hela laget och dessa 6 ska verkligen gå rakryggade efter den här säsongen. Det ska tilläggas att denna lista är baserad på nivå på spelare sett till division. Hade jag utsett BÄSTA målvakt så hade det naturligt blivit att den som spelar högst upp i seriesystemet rankas etta.

Caroline Rebane är STO-områdets bästa målvakt 2017. Jämn över hela säsongen och viktig för Stenungsunds IF.

DAM
1. Caroline Rebane, Stenungsunds IF
Har varit bra i  flera år och i och med att Anna Larsson försvunnit så är hon utan tvekan STO-områdets bästa målvakt och utvecklas fortfarande. Frågan är om hon inte ska prova vingarna i en klubb högre upp snart? Allround och snackar bra.

2. Louise Persson. Orust FC
Blir bara bättre och bättre för varje säsong. Har gjort grodor, främst på skott utifrån, men det glöms lätt bort efter alla parader från nära håll på grund av hennes vassa reflexer. Michaela Forsberg kom tillbaka från skada men det var egentligen aldrig något snack om vem som var # 1.

3. Amanda Ferdinandsson, Henåns IF
Har inte många matcher med handskar på på sitt CV men har utvecklats i rask takt. Bra med fötterna och en trygghet längst bak i division 4-laget. Nu hoppas klubben att Ferdinandsson fortsätter även 2018.

Vallas målvakt Peter Olofsson tog ner handskarna från hyllan och har räddat Valla i flera matcher i år.

HERR
1. Peter Olofsson, IFK Valla
Comeback? Okej då! Det blev tacksamt när Olofsson ställde upp och nu är hans målvaktsspel på väg att ta upp Valla i division 4. Ser lite svajig ut i sina ingripanden ibland men har varit otroligt viktig för Valla i år. Verkar dessutom njuta av att vara tillbaka mellan stolparna.

2. Robert Josefsson, Stenungsunds IF
Robban gör sällan en dålig match och håller hög division 2-nivå. SIF har värvat in flera målvakter genom åren men förstaplatsen har i stort sett varit given till den före detta Gillebykeepern. Kan inte hållas utanför en sådan här lista.

3. Andreas Petersson, Svenshögens SK
Endast 19 insläppta på 18 matcher. Det är ett bra snitt för SSK som kan tacka Peterson en hel del för det. Hans ojämnhet och hans blunders vägs upp med spelet i luften, pratet med försvaret samt hans räckvidd. Tveksamt om Oilers hade vunnit sexan i år utan boulekungen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s