Fotbollsbloggen listar: Bästa försvararna i STO-området 2017

Sådana här listor älskar jag! Jag kan sitta i timmar och fundera på vem jag har tyckt varit bäst på varje position i våra lag. Tänk att vi har 18 lag och i snitt 20 spelare per trupp. Av 360 spelare ska jag hitta 3 damspelare och 3 herrspelare per position. En häftig utmaning och här kommer de försvarare jag tycker har varit bäst – sett till nivå och division.

Ebba Dahlqvist och hennes SIF har haft en turbulent säsong men mittbacken har sällan gått av planen utan betyg godkänt.

Damer:

1. Kristina Halldin, Vallens IF
Ni kanske tycker jag favoriserar ”Tina” då jag har för mig att jag tog ut henne som bästa spelare även 2016. Ja, kanske till och med 2015. Men faktum är att det är så bra hon är. Hon gör i princip inte ett misstag på en match. Eller ja, kanske inte på en hel säsong.

2. Ebba Dahlqvist, Stenungsunds IF
Kan spela aningen opolerat och slår ibland bort alldeles för mycket bollar. Men, samtidigt visar hon ett otroligt hjärta för sitt SIF. Hon är en sådan spelare alla vill ha i sitt lag men ingen vill möta. Vinner det mesta i luften och bra på att sätta igång anfallen.

3. Andrea Segerlind, Orust FC
Högerbacken missade några matcher i början av säsongen och det märktes skillnad när hon var tillbaka. Stenhård, orädd och en bra högerfot. Har varit nyttig för Orust i debutsäsongen i division 1.

Herrar:

1. Tobias Tilly, IFK Valla
På söndag fyller mittbacken 29 år och frågan är om han inte peakar just nu? Det snackas Meyer, Fhager-Karlsson och Bergholtz men frågan är om inte kaptenen har varit Vallas bästa spelare i år? Vinner allt på huvudet och har triggat igång hela laget fram till en kvalplats.

Peter Fransson vägrar att lägga skorna på hyllan och har åter igen gjort en fantastisk säsong som mittback i sin moderklubb.

2. Peter Fransson, Skärhamns IK
Kan se sådär lagom loj ut och visar ett uttryck på matcherna som att det inte är roligt överhuvudtaget. Men, oj vad viktig han är för Skärhamns IK. Med meriter från division 1 och 2 så har han en rutin som gör honom till Skärhamns bästa försvarare utan konkurrens.

3. Philip Andersson, Svenshögens SK
Jag vet inte om det är okej att ta ut mittbacken på en sådan här lista? SIF vill ha tillbaka honom och spelade man division 2-fotboll 2016 så ska man briljera i sexan. Det har han gjort. En mardröm för anfallarna i den näst sämsta serien. Allround och även ett hot offensivt. Hur gör han 2018?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s