Fotbollsbloggen listar: Bästa anfallarna i STO-området 2017

Då var vi framme vid dem som SKA göra målen. Dessa längst fram i laget får oftast störst plats i media och som har en bra säsong bakom sig. Vissa av dessa har även spelat på en kant och som öst in mål även där. Åter igen är listan sett till nivå de spelar på.

Det kommer bli ojämna lag om Nilsen bestämmer sig för att stanna och spela division 2-fotboll 2018. Är alldeles för bra för den serien.

Damer

1. Elin Nilsen, Orust FC
Värvad som en målskytt och har levererat som en målskytt ska. Vill man ens veta hur det hade gått i division 1 utan Nilsen? Lagets bästa spelare 2017 och jag hade velat se henne i ett bra division 1-lag. Jag är säker på att hon hade öst in mål även där.

2. Linnea Strömberg, Vallens IF
Rätt är nog att använda Strömberg på en kant som Vallen gjort men STO-områdets största talang hade inte gjort bort sig längst upp heller. Gjorde 7(!) mål i sista matchen. Varför tog säsongen slut där? Jag vill se mer!

3. Sandra Vallin, Henåns IF
För mig är det en gåta varför inte Orust FC har Vallin som etta på sin önskelista? Jag är säker på att hon hade kunnat skapa oreda i de flesta försvar även på den nivån. 9 mål på 12 matcher i ett blekt Henån 2017 och jag ser gärna en anfallstrio i Orust FC med From-Nilsen-Vallin nästa säsong.

Herrar

1. William Meyer, IFK Valla
Har gjort sin bästa säsong i sin karriär och man ska lyfta på hatten åt STO-områdets vassaste målskytt 2017. Kan ibland visa brist på självförtroende vid missade chanser men i år har det varit på topp från premiären mot Lysekil till den avgörande kvalmatchen mot Kungshamn. Division 4-försvarare: Se upp!

IFK Valla är i division 4. Tacka William Meyer för det. Med 25 mål från sin anfallsposition har han varit ett hot hela året.

2. Daniel Sundling, Svenshögens SK
Ska vara med på en sådan här lista när man gör 24 mål på en säsong. Visserligen mot motstånd där de flesta är B-lag, ja till och med C-lag, men Sundling har alltid haft en näsa för mål och i sexan trivs han bra! Oilers hade inte varit i division 5 utan honom i laget.

3. Gustav Kjellström, Ödsmåls IK
Provade på det i IFK Uddevalla och gjorde det bra till en början. Men, valde att återvända hem och där sköt han Ödsmål sånär hela vägen till division 3. Har de flesta egenskaper en forward behöver och kommer bli viktig för ÖIK nästa säsong när det bara finns ett enda mål – serieseger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s