Fotbollsbloggen listar: Toppen och botten av STO-lagens sociala medier

Sociala medier har växt otroligt senaste åren och det är roligt att följa klubbarnas aktivitet på Instagram, Facebook och Twitter. Vissa delar matchreferat, andra lägger ut bilder från matcherna. Några lag kör intervjuer och några liverapporterar från matcher. Men vilka lag är egentligen bäst? Ja, jag väljer att ranka lagen istället för klubben för det kan skilja mycket mellan föreningars damlag kontra herrarnas aktivitet på sociala medier. Det märker ni nedan.

Man behöver nästan inte åka och titta på Vallens matcher. Man får allt via datorn. Utan tvekan bästa STO-laget på sociala medier!

Toppen
1. Vallens IF dam
Försökte sig på nåt tecknat trams för att göra reklam för matcher men annars har allt varit TOP NOTCH! Startelvan syns på Instagram innan varje match och under 90 minuter får man uppdatering VARJE MINUT via Twitterkontot. Efter match släpps snabbt bilder på målskyttar och bästa spelare för att någon dag efteråt kunna se inspelade målen från matchen. Vad mer kan man begära? STO-klubbar: Ta efter Vallens damer på sociala medier!

2. Stenungsunds IF herr
Pressmeddelande ut direkt vid nyförvärv eller spelarförlust och innan matcher släpps videointervju med spelare eller ledare. Under match uppdateras Twitterkontot med mål och andra händelser. Det enda som saknas egentligen är en startelva innan match. I vilket fall så jagar man Vallens dam om att vara bäst uppdaterade lag på sociala medier.

3. IFK Valla
Vi får en aktuell startelva innan match, vi får skrik på video vid segrar från omklädningsrummet och vi får bilder på målskyttar och bästa spelare. Lägg där till att långa detaljerade referat skrivs och delas, tillsammans med reklam för nästa match. Snyggt! Men frågan är vad man ska med alla lagbilder Valla tar innan match?

Botten

1. Torp GoIF
Totalt obefintligt. Har laget ens ett lag i seriespel? Jo, det vet jag ju att man har men under året har man inte kunnat se det på sociala medier. Inget Instakonto. Inget på Twitter. Hemsidan uppdaterades senast i MAJ. PÅ Facebook står det mest om badminton. Mitt råd är att skaffa en ansvarig för att visa att klubben existerar.

2. Vallens IF herr
Hur är det möjligt att föreningens damlag är bäst i STO, ja kanske bästa laget i Bohuslän på sociala medier och Vallens herrar är raka motsatsen. 6 mars gjordes senaste uppdateringen på Instagram. Och det enda de stackars 290 följarna på Facebook fått se är taskiga bilder från matcherna. Dessutom alldeles för många från alldeles för långt håll. Startelva? Nej, vilka har ens spelat? Och vilka har kommit in i laget respektive lämnat? Sociala medier är inget för Vallens herrar. Kanske har motgångarna något med detta att göra? Jag längtar tills säsongen 2018, då är det ert år på sociala medier! Eller?

3. Svenshögens SK
Låååååååååånga referat från matcherna som ingen orkar scrolla vidare genom på Facebook. Inget Instagramkonto. Inga bilder förutom lite jubel när laget vann guld. Nej. Jag hoppas på en nytändning nu när laget går upp i division 5. Ett tips: Det är lättare och roligare om flera i laget har hand om reklamen utåt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s