Stala/Mycklebys tränarpar splittras – Han blir huvudtränare i Ytterby IS

Tvåa bakom Munkedal i femman 2016. Tvåa bakom Henån och uppflyttning till division 4 2016. I år kom Stala/Myckleby trea som nykomlingar i fyran. Sedan Stefan Vennström/Robert Tartagni kom till klubben har topp-placeringarna haglat och klubbarna har fått ett uppsving. Men, nu splittras duon. Tartagni har tackat ja till jobbet som tränare för division 5-klubben Ytterby IS och tar därmed sitt första uppdrag som huvudtränare.

2015 tog Robert Tartagni och Stefan Vennström över samarbetet mellan Stala och Myckleby. Nu väljer den förstnämnda att lämna för Ytterby IS.

Hur mycket kommer du sakna Stefan?
– Själva bollandet, det dagliga snacket kommer jag sakna oerhört mycket. Skratten är alltid (nåja, oftast i varje fall) nära till hands och vi har fungerat väldigt bra tillsammans. Jag har lärt mig ofantligt mycket under de här tre åren och har massor att tacka Vennström för. Nu finns det ju kanske utrymme för någon annan att smussla ner lite frukt i handlingskorgen på träningslägret. Jag visste ingenting om någonting med Stala/Myckleby innan, men ville arbeta tätt med Vennström, och division 5 kändes som en bra ingång och drivkraften och ambitionen var tydlig.

Varför blir det just Ytterby?
– Under min tid som spelare i Kode IF var YIS storebror att slå. Jag har inte följt varken klubb eller spelare på nära håll, vilket jag tror kan vara en fördel. Ytterby var tidiga och tydliga med sitt intresse. Efter ett par tunga säsonger med divisionsdropp vill man börja om och kombinationen av ambition, tålamod samt att befintlig trupp som är ung och utvecklingsbar grupp lockade.

Hade du andra alternativ?
– Ja, det fanns ytterligare seriöst intresse . Jag kände dock att det var endera var huvudtränare i Ytterby eller en prolongering i Stala/Myckleby som var aktuellt. Det slutgiltiga beslutet var oerhört svårt att ta, baserat på flera saker. Inte minst att jag trivts oerhört bra med klubbarna, Vennström, människorna runt omkring laget med oerhört stora och varma föreningshjärtan och sedan självklart spelarna.

Nu när du lämnar, lämnar även brorsan?
– Gabban trivs minst lika bra som jag har gjort så jag är övertygad om att han stannar. Alla lag behöver en gubbe!

Stefan Vennström, säger såhär om Tartagnis val att lämna klubben: ”Givetvis känns det trist att Robban lämnar men så är det tyvärr i fotbollen. Är övertygad om att han kommer göra ett bra jobb i Ytterby. Tanken är att ersätta honom med en spelande assisterande med rutin från högre divisioner, och där har jag några namn jag diskuterar med. Vi kommer göra en liten satsning inför 2018 och ta ännu ett kliv i utvecklingen”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s