Fotbollsbloggen listar: Bästa tränaren i STO-området 2017

Efter att ha rankat årets bästa spelare på varje position så är det självklart att vi även ska utse årets bästa tränare i STO-regionen. En svår uppgift och för mig var det till en början inte självklart. Men, till slut fick jag fram dessa namn som jag anser har coachat sitt lag BÄST i år. (Sett till nivå och division de tränat laget i)

Robin Olofsson var duktig som spelare men det visade sig även att han skulle kunna coacha. Årets bästa tränare i STO-området!

1. Robin Olofsson, IFK Valla
Resurserna var inte stora. Han hade knappt något lag att jobba med men till slut fick han ihop det. Han läste snabbt på spelarna vilken uppställning som passade bäst och detta tog honom och laget hela vägen till division 4. Filip Bergholtz kom in mitt i säsongen och med tre hypervassa forwards så hittade han ändå en plats till samtliga i startelvan. Bredda truppen och det kommer bli ännu mer intressant att följa er i fyran!

2. Robert Tartagni/Stefan Vennström, Stala/Myckleby
Tränarparet som nu splittrats slutade trea som nykomlingar i division 4. Och hör här: Detta är både Stala och Mycklebys bästa placering i seriesystemet  – någonsin! Visst, glappet upp till Ödsmål/Mellerud blev stort, men laget störde båda lagen på hemmaplan (och gjorde dock bort sig i bortamötena). Har hittat ett grundspel de tror på och tjongande är inget som tränarparet förespråkar.

3. Michael Jivby, Vallens IF
Det slutade med ett silver för Jivby och hans Vallendamer, trots bristen på en pålitlig målskytt. Nu tackar Jivby för sig och lämnar över till Farshad Timkvist som får en bra spelande trupp att jobba med. ”Jibban” har nötat in att hårt jobb, mycket träning och ett vasst passningsspel i rörelse lönar sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s