Fredrik Nilsson slutar som huvudtränare för Henåns IF – Ersättaren presenterad direkt

Som nykomlingar i fyran klarade sig Henåns IF kvar i fyran med nöd och näppe. Ja, det hela avgjordes i den sista matchen där laget starkt nog vann mot Högsäter. Inför 2018 blir det förändringar i ledarstaben. Fredrik Nilsson kommer vara kvar, men inte som huvudtränare. På den posten kommer nämligen Ingvar Johansson, som tidigare tränat Henåns herrar vid två tillfällen, sitta: – Hela spelartruppen ville väl ha kvar Fredrik, men han gick ut med det tidigt att han inte har tid. Jag vill också ha med honom på något sätt och han kommer vara med på en träning i veckan.

Ingvar Johansson tar över Henåns IF:s herrar och startar träningarna på lördag.

Vad har du för förväntningar inför 2018?
– Det ska bli roligt. Jag har ju inte varit med något i år men har sett alla matcher förutom en. Jag känner spelarna väl och i det stora hela har vi en bra trupp. Det är några frågetecken inför nästa säsong men vi hoppas få ihop ett bra lag.

Vad gick snett i år?
– Jag vet inte om något gick fel riktigt men försvarsspelet var inte stabilt och det är grunden till ett bra anfall. Glenn (Johansson) och Marcus (Johansson) gjorde våra mål förra året men i år har det inte fungerat för Glenn. Han har varit bra på planen men bara gjort två spelmål. Vi har gjort för lite mål helt enkelt.

Var det ett svårt val när frågan kom?
– Jag blev lite förvånad och fick ta frågan hem till familjen. Det var givetvis viktigt att det var okej för pojkarna. För en månad sen hade jag inte en tanke på detta men nu känner jag mig sugen, säger Johansson som är pappa till spelarna Marcus och Emil.

Lars Hansson, som tidigare tränade laget tillsammans med Fredrik Nilsson, hoppar även han av uppdraget som coach.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s