Efter succésäsongen med SIF – Axel Pettersson nobbar provspel med division 1-klubb

Skärhamnsfostrade Axel Pettersson gjorde stora framsteg 2017, vann den interna skytteligan i Stenungsunds IF och var en av lagets bästa spelare när de röda bröderna slutade 11:a i division 2. Om Ljungskiles ledarstab sett Pettersson i spel eller inte vet jag inte men de är i vilket fall sugna på att se mittfältaren i deras miljö. Något som SIF och Pettersson tackat nej till. Jag blev nyfiken och frågade direkt Pettersson.

Axel Pettersson har varit en av SIF:s bästa spelare 2017. Men, något provspel med Ljungskile blir det inte.

Varför?
– Jag har ett år kvar på mitt kontrakt och Ljungskile har en träningsvecka kvar. Då tyckte jag tillsammans med SIF att det var onödigt. Det gjorde inte så mycket men givetvis blir man smickrad. Det hade ju varit roligt att se skillnaden och hur man står sig på den nivån men det kommer fler chanser. Det hade inte varit något snack om saken om kontraktet hade gått ut nu. Då hade jag åkt dit direkt.

Hur ser du tillbaka på din säsong?
– Det har tagit ett tag att gå från division 4-spelare till att göra det okej i tvåan. Men, jag tycker att jag har fått överdrivet mycket publicitet i tidningar och media. Jag tycker att jag måste spela ännu bättre för att hålla i division 1 eller ännu högre nivå.

Hur ser du på din egen framtid?
– Givetvis vill man ta reda på vilken nivå man kan spela på som högst. Om det är i SIF för resten av karriären vet jag inte nu men man vill alltid högre upp. Men, då måste man hålla på den nivån. Just nu är det här jag har kompisarna och jag trivs bra här. Jag bor här och det är bekvämt med att slippa pendla om man skulle byta klubb.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s