Han är coachen som ska lyfta ”nya” Morlanda tillbaka till lokalfotbollens finrum

”Det ska bli kul! Det är en ung spännande trupp där alla har tagit stora kliv sedan vi drog igång i höstas”. Så säger Morlandas nya tränare Kelly Relfsson som bestämt sig för att träna laget 2018. Mittbacken var med och coachade det unga division 7-laget när de ”återuppstod” i B-serien i augusti.

Kelly Relfsson, här med tvåan på ryggen, kommer träna Morlanda i division 7 2018.

Var du klubbens förstaval eller har Morlanda letat efter en huvudtränare?
– Ja jag tror inte det var någon annan i bilden. Det var naturligt att fråga mig eftersom jag haft laget i höst. Förhoppningen är att spela också men skulle jag inte lyckas rekrytera en assisterande som ger mig frihet att spela så kommer jag stå vid sidan.

Är en tränarroll något du funderat på tidigare och skulle du kunna tänka dig att söka dig vidare och prova på det i en annan klubb i framtiden?
– Jag har väl funderat på tränarrollen rätt länge egentligen men det har inte dykt upp någon naturlig möjlighet. Jag har väl inte velat börja med ungdomsfotboll så därför har det stått och vilat lite. Nu blev detta en bra möjlighet för mig att testa mina vingar som tränare. Jag bryr mig ju om Morlanda väldigt mycket så där får man mycket drivkraft av sig själv. Är ju alltid enklare när man brinner för det känslomässigt så i nuläget var det bara Morlanda som kändes naturligt att ta ett tränaruppdrag i.

Förra året var det många division 7-lag som fick fråga om de istället ville spela i division 6. Om ni får frågan, hur gör ni?
– Vi är inställda på sjuan men skulle vi få frågan om uppflyttning så kommer vi ta upp det då med truppen och se vilket beslut som växer fram.

Nu när frimånaden kommer, ska du leta förstärkningar och isåfall har du några drömnamn?
– Jag kommer inte jaga spelare men det jag gör och har gjort är att jag har kontaktat de spelare som var Morlandaspelare innan vi lade ner laget. Jag har frågat dessa hur de tänker inför 2018. Drömnamn finns ju alltid, men min dröm hade ju varit att få tillbaka alla som lämnade i vintras när vi lade ner, avslutar Morlandas ”spelande” tränare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s