Orustspelare på plats i Uganda och skänkte matchtröjor till ungdomar

”Ingen kan göra allt men alla kan göra något” heter det så snyggt och två som verkligen visat glädje till ungdomar i Uganda är Orust FC:s Cecilia Erlandsson och den före detta Orustspelaren (numera Rössö) Malin Skoglund. Tillsammans lämnade de över matchtröjor från OFC och Stala, till överraskade tjejer och killar i Afrika.

Cecilia, vad gör du egentligen där nere?
– Jag är i Uganda och gör min socionompraktik, på ett center för ungdomar. Vi startade en insamling för att kunna köpa saker till ungdomarna på centret. Jag fick sedan reda på att de behövde matchkläder som de kunde ha när de spelade bland annat fotboll, netball och volleyboll. Då hörde jag med Stala IF och Orust FC hemma och frågade om de inte kunde samla ihop lite gamla kläder och skicka med Malin ner när hon skulle komma o hälsa på mig.

Och hur reagerade dem?
– Tjejerna visste att vi hade startat en insamling och att de skulle få saker av oss. De fick tala om vad de var i störst behov av, för vi ville att dem skulle vara delaktiga i vad de skulle få. Men, att de skulle få så mycket kläder, som två hela matchställ, kom som en överraskning för dom. De blev så glada och det var så roligt att se dom springa runt i deras nya ställ! Helt fantastiskt!

Du har varit där sedan augusti och stannar 5 veckor till. Vad tar du med dig av den här upplevelsen?
– Att det är så häftigt att se ett gammalt ställ som inte används hemma längre komma till användning, samt den glädje och tacksamhet som ungdomarna och personalen utstrålar! Jag kommer ta med mig all värme och kärlek jag fått från alla fantastiska människor jag träffat på här nere.
Och sist men inte minst vill jag tacka Stala IF, Orust FC och såklart Malin som gjorde detta möjligt! Att Malin kom ner med lika mycket kläder till centret som hennes egen kroppsvikt, säger ju en del om hur mycket hon fick med sig, avslutar Erlandsson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s