Spelarflykt hotar Stenungsunds IF – flera tongivande spelare på väg bort

Stenungsunds damlag har haft det jobbigt de senaste åren. Laget åkte ur division 1 2016 och har blandat och gett i år. Men, det som ändå har varit värst har varit flykten av spelare, och nu ser det ut att bli ännu värre. Martin Johansson-Prenninge, ordförande för SIF Fotboll, säger till Fotbollsbloggen att klubben först och främst letar efter en tränare. Men, frågan är om man inte ska börja med att prioritera spelarna.

Caroline Rebane har varit en av SIF:s bästa spelare de senaste säsongerna. Nu kan hon vara på väg bort från klubben.

Evelina Persson har flyttat men säger till bloggen att ”inget är klart” trots att hon står med på IS Halmias spelartrupp och har tagits bort från SIF:s hemsida. Coach Sara Lintunen har vinkat adjö efter att ha tagit över efter avhoppande Thomas DanielssonAndrea Markusson har lämnat för Wargön. Emelie Larsson har synts på Vallens träningar. Men det stoppar inte där. Jag var givetvis nyfiken på de andra i laget, hur de gör nästa säsong, och svaren är tveksamma.

Caroline Rebane: ”Jag har ingen aning om hur nästa säsong kommer se ut. Tankarna pendlar mellan en vilja och önskan att spela högre än division 2, att inte spela överhuvudtaget och någonting mittemellan om det känns bra och rätt.”

Ebba Dahlqvist: ”Det är ganska oklart för mig hur det kommer se ut nästa år. Beroende på vad jag kommer göra till våren, skola eller jobb, så får jag se. Men SIF är fortfarande ett alternativ inför nästa år, däremot kommer jag ha andra alternativ också. Kanske i närheten men även ner mot Göteborg.”

Ulrika Tartagni: ”Jag har lite alternativ inför 2018 men inget som är helt bestämt än. Tiden som det kräver att ligga på en nivå som jag tycker att man bör ha, finns tyvärr inte.”

Kapten Ida Johansson funderar på att satsa på handbollen istället och Emma Röös hälsar till Fotbollsbloggen att det inte blir något mer spel i SIF men att hon inte heller vet vilken klubb det blir i Karlstad där hon pluggar.

Alexandra Roholt då? Jo, hon flyttar till Göteborg med Ödsmåls Filip Samuelsson: – Det har varit mycket med flytten men nästa vecka ska jag testa olika alternativ och känna på det i olika lag för att se vad som passar bäst.

Lina Landgren säger såhär när jag frågar henne om 2018: ”Jag jobbar mycket och oregelbundna tider vilket har gjort att jag inte haft så mycket tid till fotbollen och så kommer det även att vara framöver. Därför vet jag inte riktigt hur det blir nästa säsong, om det blir någon fotboll eller inte.

Evelina Persson har ännu inte bestämt sig men enligt Halmia hemsida är mittfältaren klar för klubben.

Ja, ni ser. Läget verkar kärvt i SIF och frågan är hur det blir med division 2-laget? Om det ens blir division 2. B-laget i klubben, med flera unga spelare, vann division 4. Blir det dessa unga tjejer som blir stommen? Och vem blir tränare? 

Styrelsen har garanterat många frågor och vi får förhoppningsvis svar på det flesta av dem innan december.

(Sedan tidigare har stora namn lämnat SIF senaste två säsongerna. Josefine Jakobson, Ida Vallenius, Ilona Thörner, Jessica Jingblad, Jennie Javette)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s