Mycklebysonen Nicklas Asp laddar för den häftigaste matchen i karriären

13.00 på söndag är det stor futsalfest i Scandinavium. Då möts IFK Göteborg och GAIS i den Svenska Futsalligan och mitt i centrum står en Orustkille, laddad för en av de häftigaste futsalmatcher han upplevt. Ja, närmare 3000 åskådare förväntas dyka upp. Om det nu inte blir samma fiasko som 2016 då oroligheter mellan lagens supportrar gjorde att matchen fick spelas utan fans. – Klart att det alltid finns en risk när det är IFK och GAIS som möts och med tanke på den historiken vi har. Men vi har verkligen gjort allt i vår makt, själva och med Polisen för att det inte ska ske. Det är också en av de främsta anledningarna till att vi spelar i Scandinavium. Det finns ingen annan arena i Göteborg som klarar av det säkerhetsarrangemanget. Så nej, jag är inte rädd för att det blir en match inför tomma läktare, säger Nicklas Asp.

Nicklas Asp spelar på söndag en av sina största matcher i karriären och 3000 åskådare förväntas komma till Scandinavium. (Bild:Privat)

Hur högt rankar du en sådan match?
– Väldigt högt! Det finns några matcher som ligger där uppe också, så som första landskampen och SM-finaler. Men om man enbart ska utgå från intresset runt matchen så ligger den på en klar förstaplats.

Tror du att det blir ett nytt publikrekord?
– Rekordet just nu ligger på 1754 åskådare och det ser just nu ljust ut. Det är svårt att säga hur många som kommer men vi hoppas på över 3000 i alla fall.

Ni vann SM-guld för ett par säsonger sedan. Vad har hänt sedan dess?
– Det är annorlunda. Många spelare har försvunnit och tillkommit sedan dess. Framförallt skulle jag säga att vi är ett mer offensivt lagt lag idag än då. Vi har försökt att utveckla vårt spel till att vara mer aggressiva och lite mer full fart framåt. Den ändringen gjorde att förra säsongen inte blev så lyckad som vi hade hoppats på, men jag tror det kommer att ge frukt nu.

Vinner ni derbyt?
– Ja! 7-3, avslutar Asp som dock inte får möta STO-bekanta Josip Brizic. GAIS-målvakten, som tidigare spelat i IFK Futsal, blev utvisad i den senaste matchen mot Borås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s