Ödsmål tappar viktig försvarare – Samuelsson har kritat på för SIF

Visserligen har Ödsmåls IK, som satsar på division 3-spel 2019, värvat Philip Andersson från Svenshögen men nu lämnar en av lagets bästa försvarare 2017. Filip Samuelsson provspelade med flera andra klubbar men valde till slut Stenungsunds IF. 

Ödsmåls Filip Samuelsson har utvecklats i raketfart senaste säsongerna, har gått från offensiv spelare i Ödsmål till att slåss om en mittbacksplats i Stenungsunds IF.

Sävedalen, FC Trollhättan och Ljungskile var alla på tapeten. Men, du valde Stenungsunds IF. Why?
– Stenungsund ser stor potential i mig samtidigt som att William Lundin är väldigt kunnig och jag tror att jag kommer utvecklas mycket under honom och i laget.

Marcus Hjelm och Adam Bergholtz, SIF:s mittbackar i år, har båda fått mycket cred för sina insatser. Hur ser du på den konkurrenssituationen?
– Konkurrens är det bästa som finns för att utvecklas, Jag kommer kämpa för att få speltid och spelar helst mittback.

Har Ödsmåls värvning av Philip Andersson något att göra med ditt beslut att lämna klubben?
– Jag tog beslutet att ta steget upp några divisioner redan efter sista kvalmatchen. Så det var redan klart i mitt huvud att jag skulle lämna Ödsmål. När jag fick reda på att Ödsmål värva Philip och Normén så blev jag mer tveksam på att lämna då jag är säker på att Ödsmål kommer göra en otroligt fin säsong 2018 som hade vart rolig att uppleva!

Till sist, har du något önskescenario 2018?
– Att jag tar plats i SIF:s startelva, att jag presterar bra och hjälper laget mot deras ambitioner. Önskar också att Ödsmål går obesegrade och tar klivet upp till division 3. Det förtjänar killarna och föreningen, avslutar Samuelsson.

Stenungsunds IF har samtidigt gjort klart med Filip Hansson från IFK Uddevalla som provspelat med klubben senaste månaden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s