Fria byten? Nej tack säger Stenungsunds tränare William Lundin

SVFF klubbade efter säsongen igenom en ny regel för klubbarna i division 2 och 3. Lagen skulle i seriespel nu få göra precis som i division 4 och nedåt, nämligen byta fritt under matcherna. Fotbollsbloggen STO ringde upp William Lundin, tränare i Stenungsunds IF, som är något tveksam till beslutet: – Det betyder till exempel att klubbar kan ta in tre fyrtorn på hörnor.

William Lundin är skeptisk till den nya regeln med ”fria byten”.

Ser du något positivt i det?
– Det skulle vara att vi kan göra ett fjärde byte vid eventuella skador. Men det skulle räckt där. Jag tycker att SVFF istället kunde utökat till fyra eller fem byten i matcherna. Inte att man kan byta in och ut hur man vill. Men, SVFF tycker den nya regeln är bra för att yngre spelare får mer speltid istället för att sluta spela i tidig ålder.

Hur kommer man utnyttja det?
– Vissa spelare behöver inte träna. De kan spela 20 minuter och sedan byta för att sedan komma in igen när de är pigga. Forwards kan ligga på rulle och byta när de blir trötta.

Kunde man gjort något annorlunda?
– Man kunde som sagt utökat bytena till fyra eller om man först testar detta i division 3. Men, jag tror SVFF kommer ändra sig efter all negativ kritik de fått efter beslutet, avslutar Lundin.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s