Henåns IF blir som femte klubb del i Orust FC dam

Fotbollsbloggen STO får 2018 ett lag mindre än att följa i seriespel. Detta efter att division 4-laget Henåns IF valt att gå med samarbetet i Orust FC och blir en del av Myckleby, Morlanda, Gilleby och Stala.

Henåns IF är nu den femte föreningen av sex (Torp undantaget) på Orust som är en del av samarbetet.

Anders Fransson, ordförande i Henåns IF, vad är din spontana känsla efter ihopslagningen?
– Jätteroligt och spännande. Jag ser bara positivt på detta! Nu ska det bli roligt att följa den här resan och se tjejerna utvecklas ännu mer.

Hur kommer det sig att ni inte har gått med tidigare?
– Föreningen har velat bedriva en flick- och damverksamhet själva och vi har haft ett lag i division 4. Men, när detta kom på tal så började vi prata och nu känns det verkligen som den rätta lösningen. Vi vill att så många som möjligt fortsätter spela och ju fler vi är desto mer valmöjligheter. Vissa vill satsa för att spela i division 2 medan andra kanske känner att det inte fungerar att träna tre gånger i veckan plus match. Det viktigaste är att alla fortsätter.

Hur många damlagsspelare är ni som nu går in i division 2-truppen?
– Vi är drygt 10 spelare som sagt att de vill vara med och visst hade det varit jätteroligt att se en Henånspelare spela i division 2 nästa säsong. De flesta av spelarna har dessutom varit positiva till den här sammanslagningen och det kommer bli stor skillnad, speciellt i tempot på träningar och matcher samt antal spelare i truppen, avslutar Fransson.

Vem som tränar Orust FC 2018 är ännu inte officiellt men väntas bli klart inom en snar framtid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s