Krönika: Frimånaden är över men är ”Real Ödsmål” verkligen vinnare?

Jag fick det från ett håll och när jag även fick det från ett annat håll på sms så kunde jag inte hålla mig. Ödsmål nämns som ”Real Ödsmål” efter den här frimånaden. Även om det inte är jag som kommit på namnet så klingar det ganska vasst. Detta är efter sex nyförvärv inom loppet av en månad. Och det är inte vilka namn som helst..

Förra säsongen, eller om det var säsongen innan, så kallade några Henånkillar Stala/Myckleby för ”Real Stala” i och med att truppen förstärkts enormt sedan Vennström/Tartagni tog över. Och se hur det gick. Tre medaljplatser och brons som nykomlingar i fyran i år. Stala och Mycklebys bästa placering genom tiderna.

Philip Andersson och Christopher Normén har båda förstärkt ”Real Ödsmål” under frimånaden.

Men ”Real Ödsmål” då? Hur ska det gå? Det är inte vilka killar som helst man tagit in men frågan är var alla ska ta vägen? Visst, de finns i truppen men pianot spelas inte av sig av sig självt. Och ni vet hur det har gått de senaste säsongerna för grönvitt. Laget har lekt fotboll i fyran och varit så nära en plats i division 3. Men spelar de där 2019? Kanske, kanske inte. Jag hoppas att de får ihop det, spelar en sevärd fotboll och att ingen blir ledsen över en petning och letar ny klubb. Ska bli oerhört intressant att följa Ödsmål från nyår och framåt.

Sedan undrar jag ju… Filip lämnade. Mod lämnade. Hassu tränar med Stala/Myckleby och jag har även fått från flera håll att Anders Olander är tveksam. Det är en ganska viktig stomme och framförallt ”goa gubbar”…med ett hjärta som varit grönt.

Mer då? Simon Hermansson vänder ”hem” till Henån, likaså Matilda Orraryd till Orust FC. Det är inga dåliga spelare och namn som höjer lagen. 

Sedan har det varit väldigt tyst. Det har egentligen inte hänt så mycket. Adam Brändén hoppas ta målvaktsplatsen i Valla. Emelie Larsson ska kanske lämna SIF.

De drygt 20 övergångarna i STO-fotbollen hittar ni här: https://fotbollsbloggensto.com/overgangar-2017-2018/

Har jag glömt någon? Säg till isåfall…

I vilket fall känns det inte som att lagen är nöjda. Stala/Myckleby letar ersättare till Robert Tartagni. Valla vill förstärka för att hänga kvar i fyran. Vallen vill säkert tillbaka. Och varför är det så tyst från SIF och Vallens damlag? Svenshögen och Rönnäng – hallå? Vad händer? ”Mitt” Morlanda, ska vi vinna division 7 med detta unga laget och börja återtåget? Är Gilleby nöjda med sin trupp? Sista ordet är säkert inte sagt…

Jag avslutar med att länka till: ”Vi är Lokalfotbollen STO”

Detta är en ny fotbollsblogg som startats i STO-området och det ska bli otroligt intressant att se hur den kommer uppdateras och framförallt vilka som startat den. Jag kanske snart kan lägga tangentbordet på hyllan! Säger i vilket fall – LYCKA TILL!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s