Sista dagen av frimånaden – här är förklaringen varför Mod Saengsri lämnar Ödsmål

För många kom det som en chock. Ja, för mig också. Jag hade visserligen fått ett anonymt tips tidigare i veckan men att Mod Saengsri skulle skriva på för Vallen så snart hade varken jag eller flera andra på känn. Så jag messade Mod och ställde givetvis den självklara frågan:

Mod Saengsri har bestämt sig för att lämna Ödsmål och jobbet som spelande tränare. Nästa år spelar han för Vallens IF.

Varför lämnar du uppdraget som spelande tränare i Ödsmål för att 2018 spela med Vallen i en division lägre?
– Jag lämnar inte Ödsmål för att jag inte trivs. Jag har många barndomskompisar där och det är ett gött gäng! Men, jag har saknat att gå till en träning och bara vara spelare utan att tänka på massa annat. Så min motivation på slutet har varit väldigt låg men var ju tvungen att hålla humöret, energin och inställningen uppe då vi gick för ett kval. Jag behöver något nytt och något som sporrar mig.

Var det ett svårt val? Något du funderat länge på?
– Ja, det var det för det är en härlig klubb att spela i och många goa gubbar. Jag har inte ens nämnt det för Gurra, Cristo, Edvin eller min egen tränarkollega Ardi som nu är i Thailand och dricker Singha! Hade jag nämnt det så hade de ifrågasatt det och tvingat mig att stanna kvar! Har vid två tillfällen tränat med Vallen då Björk hade laget med Marcus och när Jens var där men har då stannat kvar i ÖIK. Det nya tränarparet verkar intressanta att jobba med och klubben har bra människor runt omkring samt en bra anläggning.

Det känns inte fel att gå ner en division?
– Med tanke på att Ödsmål kommer leka sig igenom serien och ta sig till division 3 med det laget dem har så känns det ändå helt rätt för min del då jag inte känt någon motivation utan hoppas på att någon sätter fart i mig igen.

Rykten sprids att även Anders Olander funderar på att lämna Ödsmål – Vill du ha med dig honom till Vallen?
– Jag och Anders har alltid provtränat eller bytt lag tillsammans men denna gången kanske jag får klara mig utan honom. Men, hoppas kommer jag att göra. Nu ser jag fram emot kommande säsong otroligt mycket efter ett gott snack igår med en viss person. Sedan ser jag även fram emot futsalen som är igång nu med STFF samt tre veckors semester i Phuket slutet på januari, avslutar Saengsri.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s