Henåns lagkapten Emil Johansson tävlar i kvällens ”Vem vet mest”

Mitt i brinnande försäsong ska Henåns lagkapten Emil Johansson även hinna med att spela SM i badminton 2-4 februari. Men, inte nog med det. Ikväll är han en av de tävlande i Rikard Olssons succéprogram i SVT, Vem vet mest. Jag sitter bänkad, och säkerligen flera av hans lagkompisar i division 4-klubben. Hur kommer det sig att du är med?
– Jag anmälde mig för några år sedan och fick då svara på kunskapsfrågor och blev kvalificerad. Då lottades det vilka som kom med och jag var inte en utav dem som gick vidare. Sedan dess har jag anmält mig igen två-tre gånger och senaste gången var det mina elever i 8B som skickade in en anmälan åt mig. I vilket fall blev jag uppringd i somras och eftersom jag klarat testet tidigare så fick jag en plats.

Emil Johansson lirar till vardags på innermittfältet i Henåns IF. Men ikväll är det dags för något helt annat. Mittfältaren deltar i SVT-programmet ”Vem vet mest”.

Varför anmälde du dig?
– Kul att testa! Dels för att jag gillar att tävla och gillar frågesport men också för att det är intressant att se om man kan ungefär lika mycket som när man sitter hemma i soffan. Jag kollar nästan varje avsnitt och hemma brukar det oftast gå ganska bra.

Hur var det i studion?
– Det var roligare och bättre stämning än vad jag tänkt mig. Det var lite nervöst och jag förstår att man kan få lite hjärnsläpp i situationen. Jag tycker att jag kunde ungefär lika mycket som vanligt men det var mycket svårare att hitta på gissningar än det är hemma. Det gjordes nästan inga stopp eller omtagningar och allt var bra uppstyrt.

Avbryter ni nu försäsongen för att se programmet med laget?
– I vanliga fall hade det varit mitt under löpträningen så då kanske vi hade gjort något av det. Men, nu är programmet flyttat och jag tror det sänds 22.20 på grund av konståknings-EM på SVT.

Och nu till det viktigaste! Hur gick det?
– Jag har skrivit på ett kontrakt att jag inte får avslöja något och det fortsätter jag hålla. Men jag tycker att det gick som förväntat. Jag kunde nästan samma saker som hemma, det är nog så mycket jag kan säga. Och något hjärnsläpp blev det också…avslutar Johansson som i år kliver in i division 4-spelet med STO-lagen Stala/Myckleby, Ödsmål och IFK Valla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s