Efter korsbandsoperationen – nu skyndar Skärhamns lagkapten långsamt

Det var i matchen mot Valla som det small till i en landning. Korsbandet gick av för Skärhamns bästa spelare, lagkaptenen Jakob Thorén. I dagarna opererades mittfältaren (försvararen) och nu väntar rehab för 21-åringen.

Jakob Thorén landade illa i höstens match mot Valla och korsbandet gick av. Nu väntar rehab för 21-åringen.

Jag var ju på plats och såg när det hände och man trodde det var okej när man såg dig efter smällen. Men så var inte fallet uppenbarligen. Kan du beskriva själv hur det gick till och hur det kändes efteråt?
– Precis. Jag var ju uppe i halvtid och sprang på det och det kändes som det skulle gå så jag var inställd på att spela andra halvlek. Testade sedan att slå till en boll och knäet bara vek sig igen och då kände jag att det var för instabilt för att fortsätta med. I situationen hoppade upp för att nicka men deras målvakt plockade ner bollen framför mig. När jag landade vek sig knäet och det small till. Väldigt oväntat då ingen var på mig i luften och jag landade som det var tänkt.

Hur länge har du väntat på operation?
– Jag har väl väntat på operationstid sedan det blev klart att det måste opereras och det var i början av november någon gång. Egentligen hade jag tid först 26:e februari men de fick ett återbud så jag fick komma in nu istället. Operationen gick bra och läkaren var nöjd med resultatet.

Vad väntar nu?
– Sjukgymnaster och läkare har sagt allt mellan 8-12 månader. Man får väl ta rehaben som det kommer, har inte orkat tänka på det än men det är väl skynda långsamt som gäller antar jag.

Nu får du stå vid sidan om och har samtidigt fått en ledarroll som hjälptränare i klubben. Hur kommer det gå för SIK i år?
– Laget är sig likt sen förra året med några unga nyförvärv. Vi har varit många på träning sedan uppstarten och jag tycker det sett bra ut. Målsättningen är att vi ska vara bättre än förra året och det tror jag vi grejar där flera av de yngre kommer ta stora kliv, avslutar Thorén.

Detta inlägg sponsrades av Tjörns Sparbank.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s