VM i Ryssland är inget Robin Söder räknar med i sommar – trots storform i Belgien

Han leder lagets interna skytteliga och i helgen gjorde den före detta Morlanda och SIF-spelaren Robin Söder ett mål och en assist när hans Lokeren vann mot Ooestende i den Belgiska högstaligan. Men, trots bra form så har anfallaren aldrig varit med på någon landslagssamling och han tror inte heller att han är aktuell inför sommarens VM-slutspel i Ryssland: – Jag ska ge mitt allt för att visa att jag vill vara med och sedan får vi se hur långt det räcker, säger 26-åringen i en intervju med Fotbollsbloggen STO.

Robin Söder går bra i den Belgiska högstaligan men enligt honom själv är han långt från en landslagsplats.

Jag når Robin dagen efter hans uppvisning mot Ooestende där han satte det viktiga 3-1-målet i slutet av matchen. Och med 5 mål och 3 målgivande passningar så är han viktig för Lokerens offensiv, speciellt när laget strider för sin existens i den högsta ligan.
– Sammanfattningsvis har säsongen varit en mental kamp. Vi får en taskig start med tre förluster i rad med konsekvensen att tränaren blir sparkad. Den nya tränaren för in mer disciplin och stabilitet och vi börjar så smått ta våra poäng. Personligt känner jag att steget från Danmark till Belgien fysiskt var större än jag trodde, men jag visste också att det var en process där första sex månader var till för att komma in i samhället med skola för barnen och lära känna laget o visa vem jag är både som person och spelare. Jag har spelat en del som högermittfältare där jag egentligen inte kände att jag fick till mitt spel riktigt. Sedan fick jag chansen som forward och där tycker jag att jag har kunnat spela mitt spel och där mina lagkompisar också förstår hur jag vill ha bollen och framförallt när jag vill ha den. Men kemin med mina medspelare har tagit tid att hitta.

Hur är orten/kommunen Lokeren, jämfört med Esbjerg i Danmark där du spelade innan?
– Vi bor inte just i Lokeren utan vi bor i ett mindre samhälle som heter Lochristi, det ligger ungefär 10 minuters bilväg från Gent, cirka 15 minuter till Lokeren. Lokeren som samhälle är ganska litet, mångkulturellt och kanske även lite instängt kan jag känna. Men överlag i Belgien är folket otroligt trevliga och hjälpsamma. Våra grannar har varit otroligt öppna och nyfikna på oss och har även hjälpt oss med små självklara saker för dem men som för oss har varit lite krångliga. Jag blir inte direkt igenkänd men folk är överlag fotbollsintresserade och då och då kommer det fram någon och vill prata, men det är ju bara härligt.

Har du kontakt med de andra svenskarna som spelar i ligan?
– Jag har ingen kontakt med Isaac (Kiese-Thelin) men jag snackade lite med Erdin Demir som är vänsterback i samma lag. Snackade även lite nu i veckan med Jere Uronen som har spelat i Helsingborg. Lite snackar man med dem men det är ju lite beroende av hur matchen gått också.

Till sommaren spelar Sverige VM i Ryssland. Hur mycket tänker du på en eventuell plats i truppen?
– Såklart i tanken hade det känts otroligt roligt, men jag måste också inse att jag har inte varit med på någon landslagssamling hittills och det finns många bra forwards i Sverige. Jag är kanske en lite annan typ av forward än den som förbundskaptenen normalt spelar med men jag ska ge mitt allt för att visa att jag vill vara med och sedan får vi se vad det leder till. Men, jag har inte haft någon kontakt med någon på förbundet.

Anfallaren följer sina gamla klubbar IFK och Morlanda men har mindre koll på SIF.

Sist men inte minst. Hur bra följer du dina före detta svenska klubbar, IFK, Stenungsund och Morlanda?
– Blåvitt hänger jag med i genom media och jag såg sista 15 minuterna senast mot Stabæk och försöker se dem matcherna jag hinner. Det känns som att de har något spännande på gång och Poya verkar otroligt spännande. SIF har jag ingen koll på tyvärr men Morlanda håller jag mig uppdaterad om igenom Kelly Relfsson (spelande tränare i laget). Jag ska försöka gå och se laget i maj/juni under min semester, avslutar Söder.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s