Fotbollsbloggen listar – Dessa spelare kan få sitt genombrott i år

Filip Samuelsson fick nyss sitt genombrott i den gröna Ödsmålströjan. Axel Pettersson slog igenom totalt 2017 i SIF. Linnea Strömberg smällde in 7 mål i sista matchen och blommade ut på riktigt i fjol. Vi har dock många i STO-området som varit eller är talanger men som inte riktigt blommat ut ännu. Jag skrev om Robin Söder igår – visserligen ett extremfall i och med hans raketkarriär från division 6 till allsvenskan men samtidigt fick han en gång sitt genombrott. Men vilka har vi i våra lag som riktigt slår igenom 2018? Kanske inte som når allsvenskan men som blir en viktig del i klubbens A-lag. Jag har sammanställt en lista på de namn jag hoppas på ska ta chansen och visa att de inte bara är stora talanger.

Ska Isac Ohlsson slå igenom i år och bli den stora målskytten i Skärhamns IK? Ska bli intressant att följa framtidslöftet!

Isac Ohlsson 17, Skärhamns IK
Kom tillbaka till SIK från Ljungskile U och tog för sig enormt. Kan om han vill bli Skärhamns stora frälsare 2018.

Pontus Olsson 21/Jesper Widenbäck 19, Stenungsunds IF
Klockan tickar och vi är många som väntar på att dessa killar ska slå igenom, ta en ordinarie plats i SIF och lura skjortan av försvararna i division 2. Blir det i år?

Mattias Wilson 19, Morlanda GoIF
Kom till Morlanda sent och gjorde då fyra mål på fem matcher. Morlanda kommer utnyttja hans snabbhet och han kan bli en publikfavorit på Glimmaråsen. En bra säsong i division 7 och division 4-5-lag kan få upp ögonen för yttern.

David Björk 18, Vallens IF
Visade redan 2017 att han utvecklas i rask takt men var alldeles för ojämn. Kan blomma ut på riktigt i år om han får platsen bredvid Mod Saengsri på innermittfältet.

Magdalena Cruz Aliaga 20, Stenungsunds IF
20 år och tänkt att bära SIF:s division 2-lag på sina axlar. När laget står för en generationsväxling är det ett bra läge för Cruz Aliaga att kliva fram och prestera (alt. dominera). För än så länge har hon inte tagit den där givna platsen i SIF.

Ivar Rossödal 16, Stala/Myckleby
Jag hyllade mittfältaren efter derbyt mot Henån förra året och i år kommer han få ännu fler chanser. Träningsvillig, vill mycket och med kontinuerlig speltid så kan detta bli bra.

Louise Persson 17, Orust FC
Tveksam på den här listan då hon fick ett litet genombrott redan i division 1. Men, i år spelar Orust i en division sämre och då borde Persson dominera. Vi är många som hoppas och tror på ”Lollo”.

Liam Adolfsson 18, IFK Valla
I femman förra året växte brorsan Leo till en av seriens bästa mittfältare, öste in mål och var kanske Vallas bästa spelare under hela säsongen. Nu är det dags för brodern Liam. Har en hög högstanivå och används den rätt under säsongen så kan han bli ett viktigt kort för nykomlingarna.

Tillbaka från skada och en av få ur stommen som väljer att stanna i SIF. Det kan betyda ett genombrott för teknikern – något vi alla hoppas på!

William Stahlin 19, Henåns IF
Tränade med både Stala/Myckleby och Morlanda men bestämde sig för att stanna och det var nog ett klokt beslut. Kommer få en viktig roll i division 4-laget och håller han sig hel kan han slå igenom STORT på kanten.

Martin Cruz Aliaga 20, Ödsmåls IK
Det blev ingen fortsättning uppåt i LSK och det blev heller ingen succé i Stenungsund där han inte alls kom till sin rätt. Division 2 kanske var ett steg för högt och då är det nu ett ypperligt tillfälle att slå igenom…i ett guldjagande Ödsmål i division 4. Får vi 15 ass från Cruz fötter i år?

Felix Jonsson 20, Stala/Myckleby
Jag har alltid trott att Jonsson ska få sitt magiska år där han ska rädda sitt lag gång på gång under matcherna. Men, där har vi inte varit än. Därför kan ett klubbyte till ett topplag i division 4 vara skillnaden. Gör Jonsson en bra säsong och Stala/Myckleby får spela med bästa tänkbara elva under säsongen kan detta räcka långt.

Annonser

En reaktion på ”Fotbollsbloggen listar – Dessa spelare kan få sitt genombrott i år

  1. Ping: SIF:s Jesper Widenbäck redo för sitt riktigt stora genombrott |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s