Fotbollsbloggen listar: Dessa spelare gör STO-lagens mål i år

Som ni kan se på länken SKYTTELIGA 2017 så gjorde Daniel Sundling (Svenshögen) och William Meyer (Valla) flest mål av alla grabbar i STO-området 2017. Elin Nilsen (Orust) blev omsprungen av Linnea Strömberg (Vallen) som årets måldrottning efter 7(!) mål i sista matchen. Här listar jag vilka spelare jag tror vinner lagens interna skytteliga i år. Och åter igen – denna lista följs givetvis upp i slutet av året, för att se hur mycket rätt jag fick och vem som borde varit med.

DAM
Orust FC

Elin Nilsen, Karin From JOKER: Matilda Orraryd
”En trio i offensiven som skrämmer varenda division 2-försvar. Om det gick enkelt för Nilsen i division 1, tänk då nu, en division sämre…”

Vallens IF
Jenny Strandberg, Hanna Ryberg JOKER: Camilla Göransson
”Ingen Forslund och ingen Strömberg offensivt gör det svårt för Timqvist att formera offensiven. De rutinerade kommer behöva ta ännu större ansvar.”

Stenungsunds IF
Linnéa Nilsson, Lina Landgren JOKER: Emelie Kinle
”Nilsson/Kinle öste in mål i trean och får Landgren en offensiv roll bakom anfallet kan hon hamna högt upp i tvåans skytteliga”

Stala/Mycklebys radarpar Hellohf/Malesic är i bästa stunder för bra för division 4 och spelarna som ska frälsa Orustkombinationen.

Tjörns DFF
Wilma Pettersson Kamilla Sundberg JOKER: Agnes Isaksson
”Sist TDFF hade ett lag hette de stora skyttarna Emelie Larsson och Ilona Thörner. Nu får laget förlita sig på att Wilma Pettersson skjuter kvar laget i division 3 och Sundberg/Isaksson blir viktiga, framförallt på fasta situationer.

HERR
Stenungsunds IF

Tobias Mikaelsson, Axel Pettersson JOKER: Adam Bergholtz
”Önsketänkande hade varit att få in en superstriker som gör 15-20. Men, om inte, får laget förlita sig på Mikaelsson/Petterssons fötter och Bergholtzs skalle”.

Ödsmåls IK
Gustav Kjellström, Christopher Normén JOKER: Joel Pettersson
”Det kommer stänkas in mål på ÖIP i år! Frågan är hur långt superoffensiven räcker? Lägg där till Otinder, Cruz-Aliagas och Alex Johansson. Och ja Ardi..9 mål förra året var väl okej..”

Stala/Myckleby
Angelo Malesic, Alexander Hellohf JOKER: Rasmus Kindemo
”Friska, skadefria och på bra humör. Ja, då är det inte mycket som stoppar den här vassa trion!”

IFK Valla
William Meyer, Filip Bergholtz JOKER: Jonathan Fhager-Karlsson
”Och på tal om vass trio! WOW! Får de spela hela säsongen ihop så skjuter de kvar Valla i fyran”

Henåns IF
Marcus Johansson, Glenn Johansson JOKER: Mattias Adebahr
”Laget hoppas säsong efter säsong på en skadefri och tränad Adebahr på kanten men lyckas han inte i år heller så måste Glenn/Marcus göra vad de ska göra. Mål.”

Vallens IF
Hampus Andersson, Jonathan Hartwig JOKER: Mod Saengsri
”Svårt att se vem som kan avlasta Andersson med målen. Det får inte bli för mycket långa bollar med tron att han ska lösa det på egen hand.”

Gilleby IF
Oskar Jansson, Simon Blanck JOKER: Johannes Stengårds
”Är det Gillebys år i år? Möjligtvis. I vilket fall så måste dessa pojkar sätta bollen i nät. Kommer lillebror Maug överraska?”

Skärhamns IK
Marcus Kristiansson Markus Johansson JOKER: Isac Ohlsson
”Kristiansson har många gånger tagit en ”timeout” eller ”slutat”. Men, spelar han så vinner han skytteligan, garanterat.”

Rönnängs FF
Daniel Johansson Samuel Kidane JOKER: Rickard Karlsson
”2016 var Johanssons år och nu krävs det att han hittar tillbaka till formen. I en svag sexa ska Rönnäng toppa – mycket förhoppningsvis tack vare Johansson/Kidane”.

Svenshögens SK
Martin Caster, Rasmus Klasson JOKER: Niklas Sundling
”Sundling, Rehnby, Lundgren gjorde tillsammans 52(!) mål 2017. I år spelar ingen av dem i laget. En mer offensiv roll för Klasson?”

Morlanda GoIF
Rasmus Larsson, Mattias Wilson JOKER: Kristofer Larsson
”Även Jonas Olsson och Daniel Arvidsson borde nämnas i laget som nu fått en gratisplats till division 6 och som borde bli ett topplag sett till historia.”

Torp GoIF
Anes Mujic, Viktor Hallqvist JOKER: Erik Abrahamsson
”Om Hallqvist stannar blir han otrolig viktig för Torp som harvar i sjuan och som på papperet har en stor trupp. 2017 får starkt godkänd i betyg, och framförallt ett stort steg i rätt riktning.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s