Skadeeländet fortsätter – Gillebys Carl Strömberg blir borta 10 månader

Jag tänkte börja med att ge er en förklaring till Gillebymittfältaren Carl Strömbergs alla skadeproblem de senaste åren. Men, listan är lång och jag når honom dagen efter hans korsbandsoperation där han själv kan få berätta om eländet som varit. – Ska jag ta det från början så fick jag diskbråck 2012 och blev borta ett år med rehab. Efter det drog jag mitt främre korsband 2014 och då tog dem den främre knäskålssenan för att få ihop det. Och nu då i december drog jag samma främre korsband igen plus menisken nu då. Så kort och gott har jag väl vart borta med skador från och till i drygt tre år. Det har varit något hela tiden känns det som. Så fort man kommit igång har de hackats upp av något nytt, suckar Strömberg när han för bloggen berättar om alla hans skador.

Skador, skador, skador.. Gillebymittfältaren Carl Strömberg börjar bli trött på att stå bredvid när laget spelar. (Bild:Gilleby IF)

Jag var ju inte på plats under futsal-DM i vintras, men vad var det som hände?
– Det var ingen duell eller ett motlägg utan jag skulle göra en riktningsförändring och det knäppte till i knät. Det var ingen jättesmärta utan jag trodde själv att jag töjt ut något i knät eftersom det kändes som vanligt efter två,tre dagar. Det kom lite som en chock när läkaren kom med beskedet att korsbandet var av..igen.

Du ville ändå kolla upp det, trots att allt ”kändes som vanligt” efter några dagar?
– Jag sa det direkt att jag ändå ville göra en MR eftersom knät svullnade upp, enbart för att vara säker på att allt var på sin plats. Då fick jag det bekräftat att korsband samt menisk var skadat. Efter operationen, som läkarna såg som lyckad, väntar nu ett återbesök om tio dagar, och under tiden nu skall jag göra enkla rehabövningar för att få ner min svullnad och få igång min rörlighet. Sedan efter det börjar den riktiga rehaben hos sjukgymnast.

Är du knäckt?
– Klart det har varit jävligt tungt den här perioden efter att man fick beskedet men nu är operationen färdig och jag har deppat klart! Nu är det bara att kriga sig tillbaka. Knät ska först och främst bli så starkt som möjligt, så kommer inte stressa för att komma tillbaka. Skynda långsamt helt enkelt. Sedan är det fotboll jag vill spela så har svårt att se att jag kommer lägga av redan vid 21, men det återstår att se.

Gilleby och Henåns B-lag gick ihop och ska spela division 6 tillsammans i år. Gilleby gick nyss ut med att det blir du som ska coacha laget. Kan detta vara något för framtiden?
– Det var väl ett gemensamt beslut mellan mig och Gilleby. De ville att jag skulle vara med lite runt laget och jag kände väl detsamma. De frågade om jag var intresserad och de passade bra! Om det inte blir någon mer fotboll för min del så kan detta absolut vara ett alternativ, säger Strömberg som i vintras provtränade med grannklubben Stala/Myckleby.
– Det var aldrig direkt nära så sätt, utan de har kontaktat mig under några omgångar och till slut sa jag ja till att komma upp och testa en träning. Mer än så var det egentligen inte. Jag tycker själv att det är svårt att lämna Gilleby för en annan Orustklubb när det endast handlar om en division och kvalitén nästintill är den samma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s