Fotbollsbloggen listar: Årets hetaste matcher i STO-fotbollen

Visst, det är några veckor kvar och det känns med tanke på vädret som att det är alldeles för tidigt att dra igång serien. Men, snart är vi där och när det väl drar igång älskar vi det! Och det är några matcher som vi från sidan älskar lite mer än dem andra. SIF-Vallen brukar toppa en sådan här lista men hamnar först på en bronsplats – på grund av jag inte tror att rivaliteten är lika stor nu när lagen står för en generationsväxling. Vi kör igång, och inleder med ett hett Orustderby.

1. Stala/Myckleby-Henåns IF 20 april
Redan i den andra omgången kommer Henån till Ängö Schakt arena för att gästa rivalerna i det jag anser är årets hetaste match i STO-fotbollen. Och visst blir derbyt extra sprakande när man senaste året har hört kommentarer som: ”Stala är ett köpelag!” och ”Det är ju bara inavel i Henån!”. Jag är på plats och det är garanterat hundratals åskådare med mig för att bevittna gnabbande, hårda närkamper och förhoppningsvis mycket mål.

2. Stenungsunds IF-FC Trollhättan 8 september
Välkommen tillbaka William Lundin! Det var känsligt när Lundin valde att hoppa av uppdraget under kontrakt för att sedan ta över seriekonkurrenten FC Trollhättan. Vissa har nog inte förlåtit Lundin och det blir en speciell känsla för honom och spelarna denna dag. Den matchen SIF-spelarna helst av allt vill vinna 2018.

Matcherna mellan SIF och Vallen är alltid speciella och brukar vara tighta. Men, i år saknas den där riktiga känslan då flera av spelarna aldrig har upplevt ett sådant här derby.

3. Vallens IF-Stenungsunds IF 27 april
Förra året avgjorde Linnea Strömberg detta derby en fredagkväll 19.30. I år blixtrar det inte lika mycket om detta derby då många som kommer spela gör sin första riktiga seniorsäsong. Jag kommer sakna duellerna mellan Röös/Strömberg och Persson/Strandberg från förra året. Men, derbyt är alltid ett derby och den matchen ingen av spelarna vill förlora och som det snackas mest om.

4. Orust FC-Göteborgs DFF (senast 6 juni)
Denna match är så viktig för spelarna och för hela föreningen. Chansen att få möta ett allsvenskt lag är så nära och hade jag coachat laget hade jag gått all in för den här matchen. Se bara på Qvidings häftiga äventyr som de haft under året. GDFF är dessutom ett lag Orust ska kunna besegra.

5. Ödsmåls IK-IFK Valla 19 maj
När jag snart ska tippa serien så blir det nog toppen mot botten i detta möte. Men, så kommer det garanterat inte se ut när lagen möts. Filip Bergholtz, Christopher Nilsson och Robin Olofsson har alla spelat i ÖIK nyss och Edvin Ahmadi har vaktat kassen för Valla. Mycket känslor, många kompisar i lagen som kommer ses och grogga på kvällen och en match som favoriterna Ödsmål är rädda för!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s