Efter öturnén med nya klubben – Tartagni tycker till om STO-lagen de mött

Hans fru Ulrika lämnade spel i Stenungsunds IF och är en av ledarna för Orust FC i år medan han själv gick skilda vägar från Stefan Vennström i Stala/Myckleby. Nu tränar Robert Tartagni Ytterby IS (division 5 Göteborg) och valde att lägga försäsongen på Tjörn och Orust. Där har han träningsspelat mot just Stala/Myckleby, Gilleby, Skärhamn och Valla. Jag var nyfiken på varför och fick en förklaring, och senare även en summering om vad han tyckte om matcherna – och lagens chanser i år.

– Det fanns flera variabler som spelade in varför jag valde matcher mot ö-lagen. Efter tre år med flera möten mot lagen så visste jag nivån på lagen. Lägg därtill att såväl formationer samt sätten att spela varierar vilket även varit användbart för att kunna träna olika delar i spelet. Blandningen av topplag i division 5 och nykomlingar i division 4 innebär även att det är den nivån vi behöver jaga för att försöka vara med på den övre halvan i vår egna Göteborgsserie, säger Tartagni som fick se sitt lag vinna med 7-1 i premiären mot Partille.

Vad tyckte du då om lagen och hur tror du att det går för dem i respektive serie?

Gilleby (seger 3-0)
”Enda laget vi mötte hemma. Deras presspel fungerade sämre än vad jag förväntade mig och då min fru tränar Orust FC tillsammans med Stefan har vi språkat efter. Man kan väl säga att han inte var direkt överlycklig över hur den matchen genomfördes från deras sida. Laget kommer med största sannolikhet att växa och vara med där uppe i division 5, men Stengårds som ytterback gör att laget förlorar lite av såväl spets som fart”
Placering i division 5: Topp tre i en ganska beskedlig serie

Stala/Myckleby (seger 3-1)
”Att komma tillbaka och vinna var ju såklart inte fel, men det är tveksamt om det resultatet var speciellt rättvist. Det syntes att vi var lite längre fram i förberedelserna inför premiären än hemmalaget som inte orkade mer än dryga timmen. Dock skapade man tillräckligt med chanser för att med bättre skärpa göra åtminstone två till mot oss.
Höjden finns absolut i laget och sett till de tre senaste säsongerna så kan man bara konstatera att man vinner inga troféer på försäsongen, som en del lag verkar tro. Frågan är ju bara hur många av matcherna man kommer kunna mönstra ett så starkt lag som man faktiskt besitter? Jag tror det kommer att behövas då serien så här på förhand ser väldigt jämn ut”
Placering i division 4: Troligtvis kring mitten av tabellen. 

Robert Tartagni tyckte Tobias Tillys Valla var luriga och tror att spelsystemet kan ställa till det för många lag i fyran.

IFK Valla (seger 5-3)
”Den tveklöst tuffaste matchen var på Sparbanksvallen. Buffas formation, 3-4-2-1, dödade alla våra uppspelsytor och vi hade verkligen problem. Valla straffade oss hårt under de första 30 minuterna. I takt med att båda lagen bytte spelare kunde vi äta oss tillbaka in i matchen för att tillslut vinna.
Valla praktiserar det mest annorlunda spelsättet med bra organisation vilket gör att man har kort till mål när man vunnit bollen. Frågan är bara hur mittfält och backlinjen orkar sett över hela säsongen. Jag tror dock att man kommer vara en obehaglig överraskning för en hel del lag och när vi möttes saknade man dessutom Meyer som troligtvis langade mjölk över disk på Almö livs. Laget kommer göra mängder av mål i år, men kommer nog tappa in ett gäng med”
Placering i division 4: Strandar nog till slut strax under mitten av tabellen, på behagligt distans från botten. 

Skärhamns IK (förlust 2-3)
”Förra torsdagen när vädret bjöd på en fuktig och kylig kväll som hämtad från Novemberkåsan avslutade vi så vår road trip med genrep mot Skärhamn. Matchen som sådan var inget att skriva hem om. Spelmässigt den sämsta av matcherna där både passningsspel och positionsspelet lämnade en hel del att önska i båda lagen. Hemmalaget avgjorde på matchens sista spark efter att vi haft ett friläge i anfallet innan. Vinner man när man inte spelar speciellt bra då brukar man vara med i racet”
Placering i division 4: SIK kommer definitivt vara med topp två i en svag serie och att slippa derbyt mot Valla kommer gynna laget som jag tror orkar gå hela vägen i år. 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s