SIF:s Jesper Widenbäck redo för sitt riktigt stora genombrott

Det finns alltid spelare som man år efter år går och väntar på ska slå igenom. Därför gjorde jag denna lista i januari: ”Dessa spelare kan få sitt genombrott i år”

Med på denna lista hade jag Stenungsunds Jesper Widenbäck, som så sent som vintern 2016 var aktuell för Örgryte IS. Och nu börjar det gå åt rätt håll. I matchen mot Hisingsbacka (3-0) gjorde han lagets samtliga mål och nu senast gjorde han ytterligare ett. Ja, det har gått så långt att jag kallade honom ”Messi” i en tweet för några dagar sen. Idag är det seriepremiär på SIF-gården 16.00 mot Nordvärmland och då är plötsligt ”Widen” en av dem spelarna som ska göra det för hemmalaget. – Laget är inte satt än och det är upp till Gunnar vilka som spelar. Men jag hoppas givetvis på att få starta, säger Widenbäck som vi isåfall troligtvis hittar på en kant eller uppe i anfallet.

Idag sparkar division 2 igång och Jesper Widenbäck ska leta mål för sitt Stenungsunds IF i matchen mot Nordvärmlands FF.

Vad var din spontana tanke när du såg att du hamnade på listan över de spelare jag tror kan få sitt genombrott i år?
– Det är alltid kul att bli nämnd och det är väl det jag väntar på nu. Förra säsongen gick inte som jag tänkt mig så nu hoppas jag verkligen att det släpper och att jag kan bidra med så mycket som möjligt för laget.

Med dina prestationer på försäsongen så går det onekligen åt rätt håll…
– Lite förvånad är man ju, inte ofta man gör ett hattrick men samtidigt känner jag att formen blir bättre och bättre. Jag hoppas den hänger i.

Spelsajten tippade er sist i division 2. Har de rätt eller fel?
– Det är klart att det aldrig är roligt att bli rankade sist men jag har svårt att se att vi ska komma sist med den här truppen och med de resultat vi gjort.

Kan ni störa lag som Karlstad, FC Trollhättan och Gauthiod?
– Det är klart vi kan! Bara för att de har dessa lagnamn så betyder det inte att vi inte kan slå dem. Det bevisade vi förra året, avslutar Widenbäck.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s