Från college i USA till en plats i Vallens startelva – Miranda Famestad lever livet i Sverige

Done deal! Efter några samtal över Atlanten så landade Miranda Famestad på Landvetter innan bilen gick mot Stora Höga. Där är hon nu en viktig pjäs i årets Vallen – i division 2 – som defensiv städare. När mitt självförtroende för det engelska uttalet tvekade valde jag att messa Miranda, för att höra vad hon tror om året, om hon vet vilka Abba var och hur länge hon blir kvar i landet – för att sedan översätta detta till svensk text nedan. Och ett konstaterande jag gjorde var att hennes kamrater i Vallen bör lära henne ett och annat om Sverige: – Who is Lotta Schelin?

Miranda Famestad (t.v) är 6 månader i Sverige och förstärker Vallens IF. Den defensiva spelaren kommer från college i USA. (Bild:Vallens IF)

Du fick i fredags en defensiv roll i premiären mot Herrestad. Berätta lite hur det var, jämfört med collegefotbollen?
– Det var framförallt en stor skillnad att spela på konstgräs, lite snabbare och bollen studsade mer. I college har vi nog mer bollinnehav medan det var mer fysiskt här.

Vad kan du bidra med för Vallen i år?
– Var jag ska spela på planen är svårt. Jag spelar mittback på College så det är nog det jag är mest van vid. Jag ska hjälpa laget att hålla nollan och samtidigt starta anfallen som kan ta oss framåt, mot mål.

Vad ska du göra i Sverige, förutom att spela division 2-fotboll?
– Jag ska vara här i sex månader och ska lära känna Sverige, se landet och åka på olika äventyr. Jag känner ingen här och har bara haft kontakt med tränarna på mail. Jag visste inget direkt om Sverige förutom att det låg på andra sidan Atlanten och att det verkade fantastiskt vackert, säger Famestad innan jag ger henne kluriga (?!) frågor om vårt land.

..har du koll på Abba? –  Ingen aning.
..Avicii eller Swedish House Mafia? – Ingen aning.
..Roxette? – Ingen aning.
..Lotta Schelin? – Ingen aning.
..Zlatan Ibrahimovic? – Den kan jag! Han spelar professionell fotboll och är ett monster! (a beast!)
..provat köttbullar? – Ja! Det gillar jag! (Yummy!)

Tack ska du ha Miranda, och lycka till i Vallens IF.

Detta inlägg sponsras av Kungsviken Byggnads AB.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s