Heta känslor väntar i säsongens första Orustderby

18.30 på fredagskvällen smäller det på Ängö Schakt Arena. Stala/Mycklebys Angelo Malesic och Henåns Glenn Johansson har ett mål – att näta. Men, Fotbollsbloggen har också ett mål. Att skapa heta känslor inför drabbningen. Detta genom tuffa frågor till Christoffer Dahlström i hemmalaget och Daniel Eriksson i Henåns IF. Vissa tycker det är fel, och att alla ska vara vänner på och utanför planen. Andra älskar hetsen som skapar känslor. Så, nu kör vi!

Storpublik väntar till Ängö Schakt Arena när Stala/Myckleby möter Henån i årets första derby. Matchen kickar igång 18.30.

Först och främst, kan jag få ett drömscenario inför dagens match?
Daniel Eriksson, Henåns IF: – Det är ju såklart att vi håller nollan och att vi vinner med massa bollar. Sen kanske också att de får några röda kort.
Christoffer Dahlström,Stala/Myckleby: – En tuff match med mycket närkamper och bländade fotboll. Vi dödar matchen tidigt i andra. Slutresultat: 4-1.

Daniel, hur mycket rivalitet finns det egentligen mellan klubbarna?
– Den finns. Kanske inte lika mycket som förr, men den finns. Det är en match alla vill spela och det är klart att vi snackar om den. Jag spelade inte förra årets derbyn men såg det andra och tyckte den var jämn men att de satte sina lägen.
Christoffer Dahlström fliker in: Det är klart att det rivalitet mellan klubbarna! Vi är dock mest angelägna att visa vilka som är bäst. Alla vet ju vilka som var det bättre laget 2017.

Christoffer, hur tycker du att Henån är, de gånger ni mött dem?
– Henån lirar oerhört bländade fotboll! Jag undrar hur laget endast kan ligga i division 4..

Årets match i STO-fotbollen. Ja, faktum är att jag listade Orustderby mellan Stala/Myckleby och Henån som nummer 1 av samtliga matcher i vårt område 2018.

I ett referat efter ett derby skrev Henån på sin officiella sida att du och Angelo Malesic ”slänger sig (läs:filmar) i närkamper, får ”ont” och får frisparkar”. Hur tänkte du när du läste det?
– Inte ens om jag vore trångsynt och enögd hade jag förstått det referatet. Man kanske ska tänka om när man inte har annat att skylla på vid en förlust i ett derby, än motspelarnas aktioner. Det säger kanske en del om det laget, fortsätter Dahlström.

Daniel Eriksson, som har en defensiv roll, ser fram emot matchen ikväll och vet vad han ska svara när jag tar upp frågan hur det är att spela ett Orustderby där flera av Stala/Mycklebys spelare är från utanför ön.
– Det är klart att derbyt hade blivit roligare för spelare och publik om det enbart var Orustkillar på plan, och det har allt kommit på tal i omklädningsrummet. Det är klart man tycker det är tråkigt när man tar in folk utifrån. Men egentligen bryr jag mig inte så mycket om Stala/Myckleby, de får värva folk bäst de vill. De verkar vara ganska flitiga på att höra av sig till folk under övergångsmånaderna så då kan det ju trilla in lite.

Vad tror du händer när Stefan Vennström lämnar klubben?
– Han har ju plockat dit flera spelare så det finns ju en risk att dem inte stannar om han skulle lämna. Det är det farliga med att plocka in spelare och ledare utifrån. Allt handlar ju om spelare stannar eller inte. Bara tiden kan utvisa vad som händer, avslutar Eriksson.

Ni är kanske nyfikna på vad jag hoppas på? Jo, en bra fair fight som slutar 4-4! Då hade jag gått hem och varit nöjd. Lycka till ikväll både Stala/Myckleby och Henån.

Detta inlägg sponsras av Lecharl.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s