Vallens IF favoriter i slaget om ”bäst i kommunen”

19.00 ikväll smäller det på Stora Höga IP. Eller ja, smäller och smäller. Domaren blåser i vilket fall igång derbyt mellan Vallen och Stenungsund. Men, att det kommer smälla likt Stala/Myckleby-Henån förra helgen räknar nog ingen med. Dessa derbyn handlar inte om rivalitet eller ett krig i 90 minuter. SIF-Vallen är nämligen inte som något annat derby: – Man går inte in hårdare i duellerna bara för att man möter SIF, konstaterar Vallens mittfältare Jenny Strandberg inför kvällens lugna fight.

Ett derby är ju alltid ett derby brukar man säga. Men du tror inte att det kommer smälla i närkamperna?
– Nej, vi är för snälla i Vallen, skrattar Strandberg och fortsätter: – SIF har alltid haft en bra laganda och det är det vi får passa oss för. Men, får vi ihop det är vi bättre än SIF i år igen, säger mittfältaren och släpper kanten om ödmjukheten för en hundradel.

Hur är det att möta SIF nu när de nästan har ett helt nytt lag?
– Det är alltid stort att möta SIF då det är ett slag om vilka som är bäst i kommunen! Samtidigt är det klart att det är lite extra tändvätska att möta Evelina (Persson) och laget de hade förra säsongen. Spelare man vet vilka det är.

Derbyna mellan SIF och Vallen brukar inte vara extra tuffa men båda lagen ser nog samtidigt det som ”årets viktigaste match”.

Ida Johansson är en av få rutinerade kvar i SIF:s generationsväxling och tror på seger i kvällens match:
– Det laget som har nerverna i styr och mest vilja kommer ta 3 poäng. Jag tror vi vinner med 1-0!

Ni har tre raka derbyförluster. Är Vallen ett bättre fotbollslag än SIF?
– Det handlar inte bara matchen och spelet i sig utan det är mycket runt omkring som måste stämma. Vi i SIF har haft väldigt mycket förändringar nu det senaste och i år har Vallen ett litet övertag då de har mer rutin i laget. Som det ser ut i år är Vallen förmodligen Vallen det starkare laget, konstaterar Johansson.

Fotbollsbloggen har även fått några ord med SIF:s offensiva spelare Lina Landgren, som inte är från kommunen:
– Det gör att jag inte känner samma starka derbykänslor som andra gör. Jag har dock märkt att det finns flera vinnarskallar i båda lagen och jag tror att en förlust skulle svida mer hos dem än vad det gör för oss. Vallen har många duktiga spelare och ett starkt innermittfält men det är absolut inte omöjligt att vi tar 3 poäng.

Inlägget sponsrades av Stights – fotbollstights för konstgräs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s