Ett derby som kittlar – trots att det handlar om ett B-lag

Ett möte som sprakar på Orust är derbyt mellan Gilleby och Morlanda. Men, vi får backa bandet till den 4 oktober 2015. Det var nämligen då som lagen möttes senast i seriespel. Då hette Gillebys matchhjälte Marko Milosevic och resultatet 0-4 bidrog till att Morlanda åkte ur division 5. Men detta var 4 säsonger sedan och mycket har hänt sedan dess. Idag möts lagen igen, men då handlar det om Morlandas A-lag mot Gillebys B-lag(i kombination med Henåns IF). Och visst kittlar mötet lite extra, speciellt för de spelare som varit med på hela resan. Kelly Relfsson, spelande tränare i Ellöslaget, är en utav dem och det tar lite i Morlandahjärtat att det nu är B-lag han möter. – Det är klart att man hellre hade mött deras förstalag. Det tror jag alla tre lagen tycker. Det var roligt när alla låg i femman, även Stala. Vilka säsonger det var! Heta matcher hela tiden. Men med tanke på vår situation och vad som hänt i föreningen så är jag faktiskt ganska stolt att vi redan nu spelar matcher i sexan igen.

Hur mycket pratas det om matchen mot Gilleby/Henån?
– Det mumlas lite i omklädningsrummet såklart, och för vissa i laget är det säkert en match som betyder mycket. Det ska så klart bli kul, många känner ju killar från både Henån och Gilleby så det är väl det som det pratas om. Det blir en kul match mot lokalrivaler men jag kommer aldrig kalla en match mot ett andralag som årets match, om den inte är direkt avgörande då. Det hade nog betytt mer om det var ett B-lag till ett av lagen och inte ett samarbete. Då blir rivaliteten mer tydlig.

Gilleby och Morlanda har haft många heta drabbningar genom åren. Nu möts lagen igen, dock handlar det om Tegnebylagets B-lag mot Morlandas A-lag, i division 6.

Tror du Gilleby/Henån toppar, för att det är just Morlanda de möter?
– Jag tror absolut det finns spelare som räckt upp handen och sagt att de vill spela den om de ska spela någon match i sexan. Sen vet jag inte vad tränarna säger om att ha spelare där i onödan. Men de gör nog allt de kan för att mönstra ett så bra lag som möjligt skulle jag tro. Gilleby har ju rivaliteten, och Henån vill nog trycka till oss med tanke på de spelare som valde att spela för oss istället. Det är svårt att tippa matchen då man inte vet förutsättningarna, avslutar Relfsson.

Korsbandsskadade Carl Strömberg coachar Gilleby/Henån B, och ser matchen som en av årets höjdpunkter för B-laget. Men, det är inte frågan om någon ”toppning” av laget just mot Morlanda.
– Syftet med vårt andralag är främst att de killar som inte spelar A-lags fotboll kontinuerligt ska få spela. Och så kommer de även idag. Sen är det såklart ett plus att de Henånkillar som inte var med mot Stala/Myckleby senast kan vara med och spela nu, men de återstår att se hur de blir.

Tror du många A-lagsspelare vill spela med ”B-laget” just denna match?
– Från Gillebys håll kommer det inte vara några A-lagsspelare med men många har sagt att de vill. Och det är naturligt, det är ju en av årets roligaste matcher.

Vet du något om årets Morlanda?
– Jag vet att de är ett ungt lag kombinerat med några äldre. Rent spelarmässigt vet jag desto mindre. Det ska bli kul att se!

Fotnot: Morlanda har värvat flera spelare från just Henån, sedan laget ”återuppstod”. Jesper Bolinder, Lars Svanberg, Jerry och Lucas Thijssen, Amin Akbari, Jonas Olsson och Oscar Olsson. Just Henån saknade i senaste matchen mot Stala/Myckleby bland annat Marcus Johansson, William Stahlin och Tommy Johansson som alla då har möjlighet att spela matchen mot Morlanda utan att räknas som ”A-lagsspelare”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s