Gilleby förstärker med hemvändare från division 1

I dagarna meddelade Oddevolds mittfältare, Orustkillen Eric Kallberg, att han pausar sin fotbollssatsning till följd av hans otursförföljda skadeelände. Nu står det klart att han skriver på för sin moderklubb Gilleby IF! Jag blev förstås nyfiken hur mycket användning division 5-klubben kan få av Kallberg och startade en sms-konversation.

Var det ett självklart val att du skulle skriva på för Gilleby?
– Jag har varit i kontakt med både SIF och Ödsmål men det var ett klart val att det skulle bli Gilleby igen. Jag behöver landa och slappna av lite efter allt elände med skador och allt runt om. Det ska bli kul att vara med alla vänner och förhoppningsvis lira en del fotboll så vi går upp i fyran i år!

Eric Kallberg återvänder till Gilleby IF efter alla skadebekymmer och räknar med att spela division 5-fotboll redan om ett par veckor. (Bild: Susann Sannefjäll).

Hur mår knät? Kommer vi se dig på planen i år?
– Svullnaden är nere och jag fortsätter träna knät som vanligt. Jag tror och hoppas att med den lilla mängd med träning vi har jämfört med Oddevold kan göra att knät håller. Jag hoppas att jag kan spela med Gilleby igen inom några veckor.

Ger du i och med detta upp din fotbollssatsning helt?
– Nej det gör jag inte men som jag sagt innan så behöver jag ta ett år och bara ta de lugnt. Jag orkar inte göra någon operation när läkarna inte vet om de kommer hjälpa eller inte. Vi får se hur knät kommer kännas i år så får jag ta de efter denna säsongen. Skulle knät bli bra så kommer jag spela högre upp igen! Fotbollsmässigt är det inga konstigheter att spela i division 1.

Får vi höra något minne du tar med dig från tiden i Oddevold?
– Jag har många bra minnen! Det har alltid gått bra i de större matcherna av någon anledning men det starkaste och mest känslomässiga minnet av alla var när vi mötte IFK Uddevalla hemma på Rimnersvallen. Några dagar innan den matchen föll Robin Ganemyr livlös ihop på träningen, så vi spelade och vann för honom.

Detta inlägg sponsrades av Orusts Sparbank.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s