Ödsmål fortfarande obesegrade – mycket tack vare en 35-åring i sitt livs form

Fyrans favoriter, Ödsmåls IK, har fått en pangstart och leder serien utan att ha tappat en poäng och med hissnande 20-4 i målskillnad. Och gissa vem som leder skytteligan? Jo, en 35-åring som gör allting rätt under de få minuter han får spela per match. Janne Johannesson kom in som en joker i vintras och räckte upp handen och ville vara med. Nu har han på de två senaste matcherna gjort 4 mål och 5 assist – och då ska det tilläggas att han endast spelade 25 minuter mot Henån och en halvlek senast mot Lysekil. Fotbollsbloggen kontaktade duracellkaninen Johannesson som blev smickrad över kontakten – Tänk att det skulle dröja tills man blev 35 innan man blev intervjuad…

Ödsmål har fått bästa tänkbara start i seriespelet och en 35-årig joker är lagets hetaste spelare just nu.

Är du förvånad att det har gått så bra?
– Jag trodde inte att jag skulle göra så mycket mål men gjorde några mål på träningsmatcherna, så det är klart att man hade hoppas på att göra lite poäng.

Vad sägs om att skjuta upp Ödsmål i division 3?
– Det hade varit roligt men då följer jag nog inte med laget. Det blir för långa resor….

Du spelade mycket i Ödsmål under Ronny Fredrikssons tid. Hur är du och laget nu jämfört med då, för 5-10 år sen?
– Jag var nog snabbare då men kanske samtidigt lite smartare nu. Det så klart lättare att spela nu när vi har bollen och vinner hela tiden. Dagens Ödsmål är mycket jämnare än det lag vi hade då. Vi har 15 man som alla är nästan lika bra och lika bra tränade. På Ronnys tid kunde man väcka spelarna mitt i natten och man visste vad man skulle göra. Det som är likt är att vi har Philip (Andersson) bak och Gustav (Kjellström) fram. Då hade vi Magnus Andreasson och Niklas Mikaelsson. Spelare som egentligen är för bra för division 4.

Du spelade bara 25 minuter mot Henån (1 mål och 2 assist) och 45 minuter mot Lysekil i helgen (3 mål och 3 assist). Borde du inte få starta nästa match?
– Det blir nog svårt då vi har väldigt bra anfallare och mittfältare. Men, jag hoppas att jag får fortsätta att spela 45 minuter, avslutar Johannesson.

Fotbollsbloggen messade även spelande tränaren Ardi Thaqi om Jannes situation i truppen och vad han bidrar med.
– Vi pratade om det efter matchen, att man ska nog inte starta med honom, för då kanske det inte går lika bra. Han är ju suverän att stoppa in i halvlek och det är ett vinnande koncept så man vågar inte ändra på det. Han e väldigt viktig för oss och en spelare som alltid är i rörelse, står aldrig still, och nu har han visat att han kan göra mål med. Det trodde man inte när man sett hans avslut på träningarna…

Detta inlägg sponsras av Lecharl Watches.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s