Två spelare drog korsbandet – inom loppet av fem minuter

Morlanda GoIF vill nog glömma vårsäsongen 2018. Och framförallt vill nog Ellösgänget undvika Tavlebordsvallen. Laget ligger sist i division 6 med endast en seger på fem matcher och nu får de dessutom klara sig utan två viktiga spelare resten av säsongen. I matchen mot Henån/Gillebys B-lag (som laget dessvärre förlorade med hela 10-1) så skadade både Lars Svanberg och spelande tränaren Kelly Relfsson knät och efter magnetröntgen står det nu klart – båda killarnas ena korsband har gått av och en lång rehab väntar. – Det är givetvis skittråkigt men jag ska ta mig tillbaka, säger Svanberg till Fotbollsbloggen STO.

Kommer du ihåg vad som hände?
– Jadå. Jag fick en tackling samtidigt som jag satte ner foten i en löpning. Det gick fort men jag tror att jag fastnade med vänsterfoten i gräset, säger Svanberg innan Relfsson får ge sin förklaring om hur han ser på sin situation:
– Jag skulle sträcka mig runt en motståndare och ta bollen men han vände bort mig och jag fick all vikt på högerbenet och då vek sig knät inåt. Jag kände direkt att det small till och krasade så jag var övertygad om att något var sönder.

Morlandas Kelly Relfsson blir tillsammans med Lars Svanberg borta hela säsongen på grund av korsbandsskador.

Inget fult alls?
– Det var ett dåligt försök att bryta bollen. Och det blev jag hört straffad för. Men situationen är inget speciellt. Mest otur.

I samband med att du ligger ner efter smällen skriker du ”jävla plast!”. Kan du förklara?
– Jag var ju tvungen att skälla på något just där och då. Sedan går ju knän betydligt oftare sönder på plastgräs. Så är det ju. Men jag har ju såklart ingen aning om det hade någon betydelse denna gång. Men seriespel på plastgräs borde alltid få sig en känga!

Förklarar era knäskador den tvåsiffriga förlusten?
– Ja, men det tror jag allt. Det tar ju energi av killarna och när vi startade andra halvlek hade vi bara en avbytare av fem kvar. Vi hade ju förlorat ändå, men det hade kanske inte runnit in så många på slutet om vi hade fått vara fullt lag.

Har du varit med om en värre vårsäsong under din Morlandakarriär?
– Vi började dåligt året vi åkte ur femman vill jag minnas. Men, säsongen är lång och vi har mött topplagen. Killarna kommer fortsätta att utvecklas och bli mer mogna och vana med seniorfotboll. Vi får inte glömma att många är unga och gör sin första seniorsäsong, avslutar Relfsson som nu får koncentrera sig helt på tränarrollen.

Detta inlägg sponsrades av Orusts Sparbank.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s