Strömbergs korsband av – STO-områdets största talang blir borta länge

Inför säsongen lämnade framtidslöftet Linnea Strömberg Vallen för att prova lyckan i division 1-klubben Göteborgs DFF. Väl där har hon fått mycket speltid och bara för några veckor sen avslutade hon Orust FC:s äventyr i Svenska Cupen med matchens enda mål i kvalet. Men, mot Rävåsen skadade Strömberg knät så allvarligt att korsbandet gick av.

Linnea Strömberg, STO-områdets största talang, skulle i dagarna på landslagsläger men får tacka nej. Korsbandet är av och rehab väntar.

Standardfrågan. Hur känns det?
– Jag är oerhört ledsen just nu! Det kom liksom som en chock. Ingen av sjukgymnasterna som har kollat på det trodde att det var korsbandet och det var svårt att känna eftersom jag hade så ont. Jag var sjukt ledsen att behöva vila en månad när de sa att det var ledbandet så visade det sig till slut att det kommer vara sjukt många månader. Men jag har redan satt igång med rehab, för att få bort svullnaden så att jag kan opereras så snabbt som möjligt.

Har du fått exakt diagnos?
– Jag ska få ett mer detaljerat svar hur knät ser ut. Jag vet att det är en korsbandsskada men det kan vara ledband och annat som också kan ha skadats vilket jag inte vet ännu. Nu är det bara Ullevi rehab som gäller framöver för att bli så förberedd som möjligt för operation. Se till stärka musklerna kring knät så att rehabiliteringen går lättare.

Vet du exakt vad som hände?
– Rävåsen spelar på naturgräs och generellt var planen ganska torr men på vissa ställen var det blött. Jag springer ikapp motståndaren och är uppe i hög fart och ska precis skära in framför henne för att ta bollen och sätter då ner vänsterbenet. Foten fäster inte i gräset och jag halkar därför till och benet glider framåt medan knät åker åt fel håll. Samtidigt kommer motståndaren jag sprang om i ryggen eftersom hon inte kunde tvärstanna medan knät är åt fel håll. Så det slutade med en flygtur på typ två,tre meter och en enorm smärta i knävecket, meddelar Strömberg.

Inlägget sponsras av Team Sportia Stenungsund.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s