Med meriter från Superettan – 39-åringen klar för Stala/Myckleby

Går in man in på BFF och slår upp division 4 Bohuslän/Dalsland så ser det inte smickrande ut för Stala/Myckleby. Orustkombinationen, som slutade på en bronsplats i fjol, ligger näst sist efter 6 omgångar, med 3 inspelade poäng… Nu hoppas klubbarna dock att den negativa trenden vänder, helst redan imorgon mot IK Svane. Då är dessutom ett meriterat nyförvärv med på planen. Stala/Myckleby har nämligen värvat Sören Reuterwall (f.d Ferm), med meriter från både Superettan med Ljungskile och division 1-fotboll med Oddevold. – Det passade bra in nu när vår ordinarie mittback Magnus Skoglund är skadad. Vi känner varandra sedan tidigare och han kommer spela med oss fram till sommaren. Det blir ett bra tillskott, med tanke på den tröga inledningen, säger coach Stefan Vennström.

Sören Reuterwall är klar för Stala/Myckleby och bidrar med rutin från bland annat Superettan och division 1. (Arkivbild: Susann Sannefjäll).

Sören, vad vet du om Stala/Myckleby?
– Jag mötte väl Stala när jag var liten, det är väl typ det. Jag känner Stefan lite grann sen innan och pratade med honom på försäsongen och var också uppe en sväng. Men, då kände jag att det tog lite mycket tid för att jag bor i Kungälv och har mina barn varannan vecka och min fru som bor i Stockholm så det rann ut i sanden. Jag har följt laget lite i år och har sett att de fått en tung start.

Varför har du ändrat dig?
– Stefan hörde av sig och frågade om jag kunde avvara tid för en träning och match i veckan och samtidigt göra det jag älskar mest av allt, spela matcher. Självklart vill jag försöka lyfta dem högre upp i tabellen där de borde vara, med start redan imorgon mot Svane.

Vad kommer du bidra med?
– Jag kommer styra och ställa och samtidigt pusha som jag alltid har gjort. Jag har ett bra huvudspel och speluppfattning tillsammans med en jävla vinnarskalle som hatar att förlora. Spelar oftast mittback men har spelat både på mitten och fram när det behövts. Men med den konditionen jag har just nu så är det nog bäst jag håller mig där bak…

Om Vennström frågar dig i sommar om du kan tänka dig att fortsätta även i höst?
– Det vet jag inte. Det är skönt med fritiden och inte vara bunden till något. Först och främst får vi se så till att jag bidrar med nåt och att vi börjar vinna, avslutar Reuterwall.

Detta inlägg sponsrades av LO Multisport.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s