STO-spelare på plats i Niznij Novgorod när ”Granen” sänkte Sydkorea

I den 65:e minuten i Sveriges VM-premiär fick Andreas Granqvist chansen från 11 meter. Lagkaptenen gjorde inget misstag mot Sydkoreas målvakt och Sverige leder nu Grupp F tillsammans med Mexiko. På plats i Ryssland är bland annat Stala/Mycklebys vänsterfotade allroundspelare Kristofer Ericsson som nu fortsätter resan mot Sotji och match mot Tyskland på midsommardagen. – Jag hoppas och tror att vi går vidare från gruppen, säger 32-åringen.

Efter matchen mot Sydkorea firade Kristofer Ericsson segern, bland annat med Svenshögens Niklas Sundling som de träffade av en slump.

Hur var stämningen inför Sydkoreamatchen?
– Vi blev ju tyvärr lite sena så vi var inte med på marschen till arenan vilket var synd. Dock så var det väldigt mycket svenskar runt arenan så stämningen där var ändå på max. Alla var så glada och förväntansfulla. Det var helt fantastiskt.

Tycker du att vi vinner rättvist?
– Första kvarten kändes lite krampaktig men sedan tog Granen en offensiv räd och då kändes det som om det släppte lite för hela laget. I det stora hela tycker jag att Sverige hade de vassaste chanserna så 3 poäng känns ju inte orättvist. Korea straffade oss mer i luftspelet än vad jag trodde att de skulle göra. 

Jag antar att stämningen var hyfsad bland de svenska fansen efteråt?
– Ja då! Segern firades långt in på natten på en av pubarna längs huvudgatan. Stämningen var minst sagt god. Man blir stolt som svensk för alla sköter sig bra och håller sig i skinnet.

 

Vad händer nu?
– Nu flyger vi till Moskva för en dags sightseeing och sedan vidare till Sotji för att ta oss an tysken och optimistisk som jag är så tror jag på oavgjort, 0-0. Sedan åker vi vidare för den sista gruppspelsmatchen i Jekaterinburg innan vi åker hem dagen efter, säger Ericsson som är där tillsammans med sin bror Alexander och sambon Emma Olsson.

Annonser

En reaktion på ”STO-spelare på plats i Niznij Novgorod när ”Granen” sänkte Sydkorea

  1. Tung såååå tung torsk ikväll mot regerande världsmästarna Tyskland. Även om vi knappt får låna bollen långa stunder av matchen så spelar vi ändå efter de förutsättningar som vi har och var samtidigt väldigt giftiga i de kontringar vi fick, störst skandal är att domaren aldrig kollar VAR (VAR det inte det som VAR meningen med hela det systemet!) Men men det är bara att bryta ihop och komma igen mot Mexarna. Tack för en bra blogg 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s