Ödsmål tar inte ut seriesegern i förväg: ”Undviker att tänka så”

Ödsmåls IK har en osannolik vår bakom sig i division 4 och har på 12 matcher vunnit, ja, alla 12. Laget har gjort totalt 51 mål och man kan tro att ÖIK redan nu spelar division 3-fotboll nästa säsong. Men, trots alla segrar så ligger Munkedal ”bara” 6 poäng bakom, och Ardi Thaqi, spelande tränare i laget, vågar inte tänka på serieseger ännu: – Man blir påmind av alla andra att vi har vunnit serien, trots att vi inte har det. Detta får även får mig att drömma inför nästa säsong men jag tar mig fort tillbaks till verkligheten.

Vad talar emot er?
– Vi har inte vunnit ännu, Det som talar emot oss är att vi kan bli bekväma och tror att allt löser sig. Grunden till vår framgång har varit hårt slit och att kriga för varandra, viljan att offra sig för sin lagkamrat.

Ardi Thaqi är medveten om Ödsmåls tabelläge men vill inte ta ut någon serieseger i förskott.

I dagarna nåddes Fotbollsbloggen av uppgifterna att Ali Chit från division 5-klubben Diaspora provspelade med er. Kommer ni förstärka något inför hösten, eller har ni tillräckligt med spelare för att orka hela vägen?
– Han har varit hos oss och testat och ska köra på en vecka till sen får vi se. Vi har tillräckligt med spelare för att orka hela vägen, absolut, men sen är det aldrig fel att förstärka för att inte spelarna ska bli bekväma. Det kan bli nån förstärkning.

Hade ni varit där ni är utan Gustav Kjellström?
– Klart Gustav är viktig för oss med sin målproduktion, men det hade inte hjälpt om vi inte hade haft en bred trupp, ett försvar och ett mittfält, Grunden till vår framgång handlar inte om en spelare utan det är hela laget, från spelare till materialförvaltare, till alla runt omkring och till sponsorerna som hjälper oss och försöker ge oss de bästa förutsättningarna.

Om ni nu går upp i division 3, vad blir största skillnaden och vad krävs av klubben/spelarna för att hänga kvar där?
– Största skillnaden i det fotbollsmässiga kommer ju vara tempot. Sedan kommer det nog inte krävas så mycket extra av spelarna, det är viljan från dem och deras engagemang. Från klubben kommer det krävas lite mer. Det hade krävts en eller två ledare till runt laget, och kanske även en sjukgymnast. Men allt det är ju beroende på våra sponsorer och vi hade behövt fler för att göra detta möjligt. Dessutom behöver vi hjälp från kommunen att göra en konstgräsplan i Ödsmål, när vi blir den näst största klubben i STO-området.

Sist men inte minst. Hur mycket kontakt har du med Mod och Anders (som gick till Vallen inför säsongen)?
– Jag pratar med dem och försöker alltid att få hem dem men de verkar trivas i Vallen. Vi får se efter säsongen. Vi letade rätt så aktivt efter en tränare innan säsongen, eller åtminstone någon som kunde hjälpa mig och Mod. Där hittade vi den perfekta lösningen med Tomas Lund, som har betytt otroligt mycket för vårt lag och vår framgång. Men sen så valde tyvärr Mod att lämna, vilket jag tror han ångrar än idag, avslutar Thaqi med glimten i ögat.

Fotbollsbloggen kan idag även meddela att Ahmed Hassu inte kommer byta klubb till Ljungskile SK och är därmed tillgänglig för spel med ÖIK i höst. Hassu spelade dessutom från start när Ödsmål slog Stala/Myckleby borta med 3-1 i slutet av vårkanten.

Detta inlägg sponsrades av Kallbergs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s