Gilleby vill bli bäst på Orust – närmar sig division 4 efter en bra vår

Gilleby fick behålla de flesta från fjolårets trupp och har även spetsat den med Eric Kallberg som kommit hem från Oddevold. Målet var serieseger och som det ser ut nu är chanserna goda. Laget ligger tvåa bakom Rosseröd inför höstens matcher: – Ja tror och hoppas vi skall komma etta eller tvåa, säger Stefan Kristensson, som tränar laget.

Ni är ju nära serieseger, men vad krävs för att orka hela vägen?
– Eftersom vi är lite tunna så hänger mycket på att vi har spelarna hela och spelbara. Det blir viktigt att spelarna är tillgängliga och att närvaron på träningarna är fortsatt hög. Håller vi oss till vår spelidé och fortsätter utvecklas så har vi en bra möjlighet. Vi har en bra möjlighet och en spelartrupp som absolut kan vinna femman.

ef=”https://fotbollsbloggensto.files.wordpress.com/2018/07/29388609058_64fd496b35_o.jpg”> Gilleby har gjort en bra vår och ligger tvåa i femma, med bara Rosseröd framför sig.[/cap

Hur nöjd är du med våren?
– Jag är aldrig nöjd men vi har gett oss själva möjligheten att vara med. En bra vår. Bortamatcherna mot Hogstorp och Lane är jag missnöjd med och Rosseröd borta borde vi kunnat göra bättre.

Vad krävs inför nästa år, om ni skulle gå upp? Från föreningen och spelartruppen?
– Från nuvarande spelartrupp så krävs att vi bibehåller närvaro och är beredda att ta ytterligare tuffare belastning. Vi behöver även fortsätta utveckla vårt spel. Men det vi behöver mest är bredd! Vi tappade några spelare i år och vi skulle behöva få in ett par spelare för ökad konkurrens och spets. I grunden har vi redan idag ett lag som skulle göra det bra i fyran. Sedan skulle det behövs någon ytterligare i ledarstaben.

Tror du klubben kan tänka sig att värva spelare som inte har någon anknytning till Gilleby?
– Gilleby har en sund tanke med spelarna. Att ha ”Gillebyspelare” gör att klubbkänslan blir hög och att gruppen trivs väldigt bra tillsammans. På denna nivå är det helt rätt. Men att värva en eller två spelare som inte har att göra med Gilleby tror jag inte klubben är emot om vi går upp i division 4, avslutar Kristensson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s