Krönika: ”Det spelar ingen roll om jag försöker jinxa – det är klart”

13 13 0 0 54-10+44 39

Det där mina vänner är fantastiska siffror. Ödsmål kör över allt och alla i år och ikväll åker jag till ÖIP för att se stackars Henån försvara sig i 90+3.
Senaste 3 matcherna mellan lagen:
2017 Henån-Ödsmål 2-5
2017 Ödsmål-Henån 7-0
2018 Henån-Ödsmål 0-7

Jag är ledsen Johanssons, men ni vet innerst inne hur det kommer sluta även ikväll. Och innerst inne vet vi alla var Ödsmål spelar 2019.

Det spelar ingen roll om jag försöker jinxa – det är klart. ÖIK är ett division 3-lag nästa säsong och jag tror det står klart redan den 24:e augusti när Munkedal gästar i seriefinalen.

Ödsmål har en helt okej målvakt i Edvin Ahmadi, även om han skulle behöva en decimeter till. Ett försvar som är hemska att möta med giganten Philip Andersson. Ett innermittfält med Cruz/Thaqi som aldrig slutar trilla boll. Och förstås målkungen Kjellström längst fram, som gör mål på allt och på alla olika sätt. Den centrallinjen är inget man skojar bort.

Förra säsongen spelade Ödsmål seriefinal mot Melleruds IF. Om 9 dagar kommer Munkedal på besök. Då kan Ödsmål skjuta sig ett steg närmare division 3.

Hur ska det då gå i division 3? Jo, om vi börjar med Mellerud, som vann fyran med knapp marginal före just Ödsmål. De har hängt med bra i Mellersta Götalands trea och ligger på en bekväm 6:e plats. Och kan Mellerud..kan Ödsmål.

Ardi Thaqi tycker kommunen ska bygga en konstgräsplan. Och det kan behövas en huvudtränare som hjälper Thaqi/Lund. Men det behöver också förstärkas för att laget ska bli ett stabilt division 3-gäng. Och vad har vi då för tänkbara namn? Stenungsund letar allt som oftast söderut och kan tänka sig att värva spelare utanför STO. Där är inte Ödsmål, och där ska dem inte vara. Kompisgänget har tagit dem till en överlägsen ledning och jag tycker man ska fortsätta köra på den melodin. Med lite krydda. 

Tänkbara namn som skulle kunna komma in till nästa säsong? Högst upp på önskelistan: Imer Beqiri och Gzim Istrefi. ”Petsson” strax bakom. Sen då? Jo, kapten Andersson kanske messar Matte Larsson och frågar om han är sugen. Adam Bergholtz kanske slickar sig runt munnen och blir sugen på en återkomst. Angelo Malesic lyckades inte sist han var i ÖIK och är nog redo nu när många kompisar är där. Mod och Anders kan komma tillbaka, bredda och slåss. Filip Samuelsson får spela i SIF men det är klart han kommer ägna det en tanke.

Med den truppen laget har i år – och med lite nya spelare, som dem ovan – så är Ödsmål för bra även för division 3.

De har inte resurserna som Stenungsunds IF men fotbollsmässigt närmar dem sig för att bli STO-områdets bästa fotbollslag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s