Tjörns stora framtidslöfte spås en lysande framtid

Tjörns DFF har inte haft någon stor målskytt sedan storhetstiden med Larsson/Pettersson/Thörner för några år sen. Men, i år har en tjej klivit fram och öst in mål, blott 16 år gammal. Elsa Honsberg har rivit hål i motståndarlagens försvar i division 3 och har själv väntat på att det ska lossna: – Detta är jag inte van vid. Det här är första säsongen som jag känner att det det verkligen har släppt för mig, säger mittfältaren som även klivit upp som forward i vissa matcher.

Målskyttet för Tjörns Elsa Honsberg (till höger) har i år lossnat rejält och den kvicka offensiva spelaren har är med i toppen av skytteligan i division 3. (Bild:Privat)

Du måste själv känna att du gör din bästa säsong någonsin?
– Detta är min andra säsong med damlaget och jag tycker det har gått bra, med tanke på att vi har blivit av med och fått en del nya spelare. Själv känner jag att jag har kommit in i det mer och mer och har gjort det bra det senaste.

Hur är ett typiskt Elsamål?
– Jag är ganska snabb och vanligast är det att jag får djupledsbollar som jag viker in på och sedan petar in i bortre.

Hur stora fotbollsdrömmar har du?
– Jag tycker mycket om att träna samt utvecklas och just nu känner jag att jag gör det i TDFF. Så får vi se sedan. Jag har såklart drömmar om att bli fotbollsproffs och det är det som driver mig framåt, avslutar Honsberg som har fyra matcher kvar av division 3-säsongen.

Kamilla Sundberg, lagkapten för Tjörns enda damlag, hyllar Honsberg när hon får frågan om hur stor talang hon är: ”Elsa är alltid glad och positiv när hon kommer på träningar och matcher. Hon är väldigt rolig och hon tillför mycket till laget både på och utanför plan. Hon är snabb och duktig på att få med sig bollen, bra spelförståelse och krigar sig fram till mål. Hon har utvecklats mycket sedan hon kom till oss i damlaget och om hon vill kan hon nog komma långt! Men helst ser vi att hon stannar hos oss i TDFF ett tag till”

Detta inlägg sponsras av Tjörns Sparbank.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s